Δοκιμάσαμε τα…Lenga Grape Spa!

Απευθύνεται σε γυναίκες αλλά και στους άντρες που φροντίζουν τις γυναίκες τους…

Αρκετά οινοποιεία παράγουν διάφορα προϊόντα εκτός από κρασί, όπως τσίπουρο, λάδι, σαπούνια. Στην Εύβοια και συγκεκριμένα το Κτήμα Αβαντίς, πρωτοπορεί και δημιουργεί κάτι εντελώς διαφορετικό, που ναι μεν δοκιμάζεται, αλλά ούτε τρώγεται, ούτε πίνεται… Μας προσφέρουν μια ποικιλία από καλλυντικά, που παράγονται από προϊόντα του σταφύλιου που καλλιεργείται στο Κτήμα!

lenga wine spaΕμπνευστής αυτού του εγχειρήματος, είναι μία γυναίκα, η Λένγκα Γρηγοριάδου (από όπου παίρνουν και το όνομα τους τα καλλυντικά) σύζυγος του Απόστολου Μούντριχα και ιδιοκτήτες του Κτήματος Αβαντίς. Η έμπνευση ήρθε όταν η Lenga έψαχνε φυσικά καλλυντικά κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης της! Τι πιο ‘πρακτικό’ λοιπόν από το να δημιουργήσει αυτά τα καλλυντικά από πρώτες ύλες, που υπήρχαν διαθέσιμες στο οινοποιείο.

Η Lenga αντλεί τα φυσικά αντιοξειδωτικά συστατικά από το σταφύλι, ενώ χρησιμοποιεί μόνο το φυσικό νερό που περιέχεται στην ρόγα των σταφυλιών για να δημιουργηθούν τα προϊόντα. Ενυδατικές κρέμες, γαλακτώματα, κρέμες αντιγύρανσης, αφρόλουτρα, τζελ κατά της κυτταρίτιδας, κρέμες απολέπισης και άλλα προϊόντα αποτελούν μια πλήρη σειρά που χρειάζονται όλες οι γυναίκες και όχι μόνο, για να είναι το δέρμα δροσερό, λαμπερό και πάντα νέο!!

Τα καλλυντικά είναι πλημμυρισμένα με αρώματα που έχουν αναπτυχθεί μετά από έρευνα, βασιζόμενη στην εμπειρία των δημιουργών πάνω στα αρώματα των σταφυλιών. Περνάνε από μικροβιολογικούς και δερματολογικούς ελέγχους, ενώ δεν γίνονται πειράματα σε ζώα. Δεν περιέχουν parabens, παράγωγα πετρελαίου, χρωστικές ουσίες, ούτε αλλεργιογόνα συστατικά. Και φυσικά παρασκευάζονται στην Ελλάδα!

Οι συσκευασίες είναι όμορφες και λιτές όπου κυριαρχούν τα στοιχειά του σταφυλιού. Εκτός από τα μεμονωμένα προϊόντα υπάρχουν και σετάκια ταξιδίου αλλά και πρωτότυπες συσκευασίες δώρου.

Και επειδή εμείς εδώ έχουμε μάθει να ‘δοκιμάζουμε’ πρώτα και μετά να ‘περιγράφουμε’ δεν χάσαμε της ευκαιρία να ´γευτούμέ´ και τα καλλυντικά. Όλα είναι εκπληκτικά, ανάλογα με τον τύπο δέρματος της κάθε γυναίκας, εμείς όμως ξεχωρίσαμε τα παρακάτω:

lenga wine spaNouveau, ενυδατική κρέμα. Με αρώματα φρούτων και λουλουδιών, καταπολεμάμε την ξηρότητα και την γήρανση, για να ενδυμάτων κύμα το δέρμα μας καθημερινά.

Αφρόλουτρο Barrel bath. Aπό σταφύλια Syrah ‘ξεδιπλωνόνται’ αρώματα φρούτων του δάσους που διαρκούν για πολύ ώρα χαρίζοντας χαλάρωση και σύσφιξη ταυτόχρονα.

Γαλάκτωμα σώματος Μαλαγουζιά. Φρεσκάδα και αρώματα εσπεριδοειδών και λουλουδιών χαϊδεύει  το σώμα, το θρέφει και το ενυδατώνει! Ένα άρωμα που διαρκεί και δροσίζει.

Serum: Λάμψη και αντιοξειδωτική προστασία. Δροσερό και αρωματικό, μαλακώνει και φρεσκάρει την επιδερμίδα.

Μπορείτε να βρείτε τα καλλυντικά σε κάβες που ‘σκέφτονται’ και την γυναίκα αλλά και σε επιλεγμένα φαρμακεία. Αν βέβαια έχετε διάθεση για βόλτα, το Κτήμα Αβαντίς απέχει λιγότερο από μια ώρα δρόμο από το κέντρο της Αθήνας!