Διαμαντόπετρα λευκός 2014, Διαμαντάκης

Νέο κρασί από το Οινοποιείο Διαμαντάκη, ένα σχετικά νέο οινοποιείο, που ιδρύθηκε μόλις το 2007 και βρίσκεται στην περιοχή του Μαλεβυζίου στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Μετά το ερυθρό Διαμαντόπετρα από τις ποικιλίες Syrah και Μανδηλάρι, δημιουργήθηκε και η λευκή Διαμαντόπετρα, που αποτελεί το έκτο κρασί του κτήματος. Προηγήθηκαν τρία χρόνια πειραματικών οινοποιήσεων και δοκιμών μέχρι την στιγμή που ο Ζαχαρίας Διαμαντάκης, οινολόγος του κτήματος, αποφάσισε ότι το 2014 θα είναι η πρώτη χρονιά κυκλοφορίας αυτού του κρασιού.

Χρησιμοποιήθηκαν δύο λευκές ποικιλίες οι οποίες συνεχώς κερδίζουν έδαφος στον κρητικό αμπελώνα! Η τοπική ποικιλία Βιδιανό και το Ασύρτικο, δημιουργούν ένα όμορφο χαρμάνι, αφού οινοποιηθούν ξεχωριστά. Η αλκοολική ζύμωση ολοκληρώνεται σε δρύινα βαρέλια, όπου τα κρασιά παραμένουν για τρείς μήνες.

Τα αρώματα βερίκοκου, ανανά και λουλουδιών συμπληρώνονται από έντονα αρώματα δρυός και βανίλιας και νότες ορυκτών. Γεμάτο στο στόμα 13,5% αλκοόλ, διακριτική οξύτητα, λιπαρότητα και ‘βαρελάτη’ επίγευση! Συνδυάζεται με πλούσια πιάτα ψαριών, ζυμαρικά και λευκά κρέατα με λευκές σάλτσες και ποικιλίες τυριών.

Το κρασί φέρει την ένδειξη ΠΓΕ Κρήτη. Θα το βρείτε στην τιμή των 10 – 11 €.