Η επέλαση των ροζέ! 6 καινούρια κρασιά!

Είπαμε, τα ροζέ κρασιά είναι τάση. Όχι μόνο το Ελληνικό καλοκαίρι, αλλά όλο τον χρόνο και σε όλα τα στιλ. Οι παραγωγοί ακολουθούν αυτή την τάση και δημιουργούν νέα ροζέ μυρωδάτα κρασιά γεμάτα ζωντάνια για όλα τα γούστα. Παρακάτω θα βρείτε ούτε ένα, ούτε δύο αλλά έξι ροζέ κρασιά που η πρώτη τους εσοδεία ήταν το 2015.

ιέρεια μποσινάκη μοσχοφίλερο ροζέ κρασίΙέρεια Μποσινάκη. Κομψό, γοητευτικό, με απαλό ροζ του σολομού χρώμα κρασί από 100% Μοσχοφίλερο. Η μοναδική ποικιλία που ασχολούνται στο οινοποιείο Μποσινάκη και από ότι φαίνεται την γνωρίζουν καλά! Φρέσκα αρώματα λουλουδιών όπως το τριαντάφυλλο, φράουλα, χαμομήλι και μανταρίνι στην μύτη. Ξηρό στο στόμα και άκρως ισορροπημένο με γαργαλιστική οξύτητα, μέτριο σώμα και όμορφη επίγευση που μας φέρνει στο μυαλό λουκούμι τριαντάφυλλο. (περίπου 11€).

.

μαύρο πρόβατο ροζέΜαύρο Πρόβατο ροζέ, Νίκος Λαζαρίδης. Ήρθε και το ροζέ Μαύρο Πρόβατο από Syrah και Cabernet Sauvignon. Το χρώμα του είναι μέτριο σομόν. Τα αρώματα του είναι διακριτικά και θυμίζουν κεράσια, μαρμελάδα φράουλα, με κάποιες ανθικές νότες που μας παραπέμπουν σε νυχτολούλουδο. Στο στόμα είναι ξηρό, με μέτριο σώμα, ζωηρή οξύτητα, εντονότερες γεύσεις κόκκινων φρούτων και λουλουδιών και πολλά ‘κύματα’ δροσιάς και φρεσκάδας. (περίπου 11€)

.

τομή τρουπή μοσχοφίλεροΤομή ροζέ, Κτήμα Τρουπή. Πιο απαλό, χρωματικά, ροζέ δεν γίνεται. Ανοιχτό κρεμμυδί θα το λέγαμε, με γκρι ανταύγειες χαρακτηριστικές του Μοσχοφίλερου από το οποίο παράγεται αποκλειστικά. Ελκυστικά αρώματα ροδόνερου και ροδοπέταλων, ροδιού, κερασιού και φλούδας εσπεριδοειδών. Ζουμερό και αρμονικό στο στόμα με αναζωογονητική οξύτητα και ατελείωτη τριανταφυλένια επίγευση. ( περίπου 11,5 €)

.

Claudia Rose παπαγιάννη Claudia ροζέ, Παπαγιάννη. Το Grenache Rouge σε ένα αναπάντεχο λουλουδένιο προφίλ. Ανοιχτό, σε αποχρώσεις του σολομού, χρώμα με έντονα αρώματα τριαντάφυλλου και ροδόνερου, να συνοδεύονται από γλυκά αρώματα κόκκινων φρούτων όπως το κεράσι αλλά και καραμέλα. Φινετσάτο στο στόμα με την οξύτητα να δροσίζει και το τριαντάφυλλο να πολιορκεί και την γεύση και να εκφράζεται σαν λουκουμάκι. ( περίπου 13 €)

.

amuse κτήμα μουσών ροζέAmuse, Κτήμα Μουσών. Πιο ασυνήθιστος συνδυασμός ποικιλιών δεν γίνεται. Το λευκό Sauvignon Blanc με το ερυθρό και σπάνιο Μούχταρο, σε ένα κρασί με απαλό σομόν χρώμα, που συνδυάζει αρώματα λευκών και ερυθρών κρασιών. Φραγκοστάφυλο, πετροκέρασο, τσιχλόφουσκα και βότανα συνθέτουν το αρωματικό προφίλ. Δροσερό και απαλό στο στόμα με φρουτένια επίγευση. (περίπου 11€)

.

ροζέ παλυβού la vie en roseLa Vie en Rose, Παλυβός. Ένα 100% Μοσχοφίλερο, ελαφρύ, με μόλις 11,5% αλκοόλ, αρωματικό και τριανταφυλλένιο. Το χρώμα του είναι και εδώ ανοιχτό, προς το τριανταφυλλί. Τα αρώματα του περιστρέφονται γύρω από το τριαντάφυλλο, με νότες τροπικών φρούτων και μαρμελάδας να έρχονται σε δεύτερο πλάνο. Στο στόμα είναι παιχνιδιάρικο και γεμάτο φρεσκάδα, με μία απαλή γλυκύτητα στο τελείωμα να αναζητά φρουτοσαλάτες, ήλιο και παραλία! (περίπου 10 €)