Κρασιά του 2014 από τον Βορειοελλαδίτικο αμπελώνα

Τo 2014 ήταν μια αρκετά δύσκολη χρονιά για τους παραγωγούς λόγω των κλιματικών συνθηκών που  «δυσκόλεψαν» το έργο τους. Παρόλα  αυτά κατάφεραν να δημιουργήσουν απολαυστικά κρασιά που σίγουρα θα ξεχωρίσουν και θα αγαπήσουμε!

Στα Βοροινά, την καθιερωμένη και επιτυχημένη έκθεση που πραγματοποιήθηκε την 1η Φεβρουαρίου, οι παραγωγοί από την Bόρειο Ελλάδα παρουσίασαν μεταξύ άλλων και τα κρασιά του 2014! Εκατοντάδες επαγγελματίες και οινόφιλοι είχαν την ευκαιρία να τα δοκιμάσουν  και να συνομιλήσουν με τους δημιουργούς τους! Ήμασταν και εμείς εκεί, δοκιμάσαμε και σας προτείνουμε οχτώ κρασιά, κυρίως λευκά από το 2014, που ξεχωρίσαμε!

oreines

 Ορεινές διαδρομές 2014, Ζοίνος

Δύο διεθνείς ποικιλίες που καλλιεργούνται με επιτυχία στην Ήπειρο, το Chardonnay και το Traminer, δίνουν ένα αρωματικό κρασί με αρώματα που θυμίζουν εσπεριδοειδή, βερίκοκο και κυδώνι. Μέτριο στο στόμα με μέτριο αλκοόλ και δροσερή οξύτητα!

melissanthi

Μελισσάνθη 2014, Πόρτο Καρράς

Σε αυτό το κρασί συνδυάζονται δύο γηγενείς ποικιλίες το Αθήρι και το Ασύρτικο, για να δώσουν ένα όμορφο, απλό, καθημερινό κρασί με αρώματα πράσινου μήλου, αχλαδιού και εσπεριδοειδών.

 

gerovasileiou malagouzia

Μαλαγουζιά 2014, Κτήμα Γεροβασιλείου

Ένα απολαυστικό κρασί από τον άνθρωπο στον οποίο οφείλεται η αναβίωση και η ανάδειξη αυτής της ποικιλίας. Αρώματα αχλαδιού, εσπεριδοειδών, βερίκοκου και μέντας. Πληθωρικό στο στόμα με μέτρια οξύτητα και επίγευση που διαρκεί.

 

alexandra

Αλεξάνδρα 2014, Κλαούντια Παπαγιάννη

Ένα ακόμη κρασί από την Μαλαγουζιά, την ποικιλία που έχει κατακλύσει τον βορειοελλαδίτικο αμπελώνα… με γυναίκεια πινελιά! Αρώματα λευκόσαρκων φρούτων, λουλουδιών, πιπεριάς και δυόσμου με ευχάριστη επίγευση!

 

klima klima

Κλίμα Κλίμα Ασύρτικο 2014, Τσάνταλη

Ένα Ασύρτικο εκτός Σαντορίνης, προϊόν βιολογικής γεωργίας, από την Χαλκιδική! Αρώματα εσπεριδοειδών, μήλου και ροδάκινου με νότες ορυκτών. Υψηλή οξύτητα με σχετικά γεμάτο σώμα και λεμονάτη επίγευση.

 

onoirikos

Ονειρικός 2014 Φουντή

Μια εξωτική ποικιλία στην Βόρεια Ελλάδα, η Malvasia Aromatica, δίνει ένα ευχάριστο κρασί με αρώματα ώριμου ροδάκινου, λουλουδιών και φλούδας πορτοκαλιού.  Μέτριο σώμα και οξύτητα  με φρουτώδη επίγευση.

 

FullSizeRender

Τέχνη αλυπίας 2014, Τέχνη Οίνου

Sauvignon Blanc και Ασύρτικο, ένας συνδυασμός ποικιλιών που δίνει έντονα αρωματικά κρασιά. Αρώματα λεμονιού, μήλου, μάνγκου και διακριτικές νότες φυτικότητας. Μέτριο στο στόμα με ζωηρή οξύτητα και λιπαρότητα στο τελείωμα.

 

thema

Thema ροζέ 2014, Κτήμα Παυλίδη

Και για το τέλος ένα ροζέ κρασί από Tempranillo! Αρώματα φράουλας, κερασιού, κανέλλας και βοτάνων. Μέτριο σώμα με σχετικά υψηλή οξύτητα και βουτυράτη επίγευση.