Σαντορίνη Ασύρτικο Organic 2014, Santo Wines

Ο συνεταιρισμός της Σαντορίνης είναι ένας από τους καλύτερους συνεταιρισμούς, όχι μόνο της Ελλάδος αλλά όλης της Ευρώπης. Δημιουργεί συνεχώς νέα προϊόντα και αξιοποιεί στο έπακρο αυτό τον χαρισματικό αμπελώνα. Και όσοι έχετε επισκευθεί το Οινοποιείο, θα συμφωνήσετε ότι διαθέτει την ομορφότερη θέα από κάθε άλλο οινοποιείο στην χώρα.

Η νέα πρόταση είναι ένα βιολογικό κρασί, ΠΟΠ Σαντορίνη με πρώτη εσοδεία το 2014. Πρόκειται για ένα 100% Ασύρτικο που προέρχεται από 2 συγκεκριμένους αμπελώνες συνολικής έκτασης 9 στρεμμάτων, στην περιοχή της Επισκοπής. Οι αμπελώνες, βρίσκονται σε υψόμετρο 80 μέτρων, έχουν μέσο όρο ηλικίας 7-8 χρόνια και είναι πιστοποιημένοι για βιολογική καλλιέργεια.

Το κρασί παράχθηκε με κλασσική λευκή οινοποίηση μετά από 6 ώρες προζυμωτικής εκχύλισης. Η αλκοολική ζύμωση πραγματοποιήθηκε σε ελεγχόμενη θερμοκρασία 16-17 C και το κρασί ωρίμασε για μερικούς μήνες σε ανοξείδωτες δεξαμενές πριν εμφιαλωθεί.

Μια Σαντορίνη που έχει πολύ δρόμο ακόμα! Συγκρατημένα αρώματα λόγο νεότητας, που θυμίζουν εσπεριδοειδή και μήλο με διακριτικές νότες ορυκτών. Γεμάτο και λιπαρό στο στόμα με ζωηρή οξύτητα και επίγευση που διαρκεί. Αφήστε το 2-3 χρόνια και είναι σίγουρο ότι θα είναι ακόμα πιο ενδιαφέρον. Πιέτε το με ωμά όστρακα, ψάρια, καλαμαράκια τηγανιτά και ντοματοκεφτέδες.

Είναι κρασί περιορισμένης παραγωγής, μόλις 2133 φιάλες και η τιμή του είναι περίπου € 14,00. Αν ψάχνετε αφορμή για ένα ταξιδάκι στην Σαντορίνη, την βρήκατε καθώς το κρασί πωλείται μόνο από το οινοποιείο, ενώ αν είστε τυχεροί μπορεί και να το βρείτε σε επιλεγμένα εστιατόρια στην Αθήνα.