Το ολοκαίνουριο warehouse CO2 στο κέντρο της Αθήνας

Αν σας αρέσουν τα αφρώδη κρασιά, σας έχουμε καλά νέα! Μόλις άνοιξε ένα ολοκαίνουριο winebar στο κέντρο της Αθήνας που εστιάζει στις φυσαλίδες, το warehouse CO2.

Το όνομα Warehouse μας είναι ήδη γνωστό από το winebar στα Εξάρχεια. Ο Γιώργος Κανόπουλος και ο Γιώργος Λουκάς, δημιουργούν ένα ακόμα σημείο για τους οινόφιλους, που εστιάζει στα αφρώδη κρασιά και είναι σίγουρο ότι θα προσελκύσει τους λάτρεις της μπουρμπουλίθρας και όχι μόνο! Το Warehouse CO2 άνοιξε σε ένα γνώριμο χώρο για τους φίλους των winebar, εκεί που πριν βρισκόταν το sideways, στην οδό Υπερείδου 1 & Νίκης στην αρχή της Πλάκας.

wine bar warehouse CO2 αφρώδη

Πρόκειται ουσιαστικά για ένα all day spot! Ανοίγει από τις 10 το πρωί καθημερινά (7 ημέρες την εβδομάδα) μέχρι τις 12 τα μεσάνυχτα (πάει και μέχρι τη 1). Σερβίρεται πρωινό, οι καφέδες του είναι ‘ψαγμένοι’, ενώ υπάρχει και λίστα με κοκτέιλ. Λειτουργεί και σαν ‘delicatessen’ αφού κάποιος μπορεί να αγοράσει για το σπίτι τυριά, αλλαντικά και φυσικά κρασιά. Οι τιμές ραφιού των κρασιών είναι ίδιες με τις τιμές που σερβίρονται τα κρασιά και μπορούμε να βεβαιώσουμε ότι είναι πολύ καλές!

Στα κρασιά τώρα! 45 διαφορετικά αφρώδη από τα οποία τα 25 διατίθενται και σε ποτήρι. Αφρώδη από Ελλάδα και από όλο τον κόσμο και σε όλα τα στυλ. Μετρήσαμε 15 διαφορετικές Σαμπάνιες σε τιμές που ξεκινούν από τα 30 € η φιάλη (σερβιριζόμενη), Prosecco, Asti, Cava, Franciacorta, Cremant, αφρώδη από Αγγλία, από Τασμανία, από Κρήτη, Πελοπόννησο, Αμύνταιο, Χαλκιδική, Λήμνο και πολλές ακόμα ενδιαφέρουσες προτάσεις που σίγουρα θα καλύψουν όλα τα γούστα. Κάποια από τα κρασιά θα τα βρούμε μόνο εδώ καθώς τα εισάγουν οι ίδιοι, όπως τα δύο Αγγλικά αφρώδη.

Για όσους δεν θέλουν αφρώδη κρασιά υπάρχουν 8 -9 επιλογές σε ‘ήρεμα’ κρασιά, κυρίως από φιάλες magnum. Εμείς είδαμε να κυκλοφορεί και να σερβίρεται μία Μαλαγουζιά Γεροβασιλείου, ένας Όβηλος λευκός και ένας Κράτιστος Λύκος (πάντα σε magnum).

warehouse  σύνταγμα αφρώδη κρασιά winebar

Τα συνοδευτικά έχουν επιλεχθεί έτσι ώστε να ταιριάζουν με τα αφρώδη κρασιά. Μπρουσκέτες με σολομό ή παστράμι, καρπάτσιο μοσχαριού, καπνιστό ψαρονέφρι, ricotta με γαύρο, burrata με αυγοτάτραγο, ταμπουλέ με σολωμό και πλατό τυριών και αλλαντικών είναι κάποιες από τις επιλογές. Δοκιμάσαμε το πλατό τυριών που είχε βολάκι Άνδρου με εστραγκόν, compte και camembert, τις μπρουσκέτες με το σολωμό και το παστράμι αλλά και ένα σάντουιτς σολωμού με ένα πολύ νόστιμο προζυμένιο ψωμί που έρχεται από την Χαλκίδα. Όλα τα πιάτα έδεσαν όμορφα με την Σαμπάνια (των 30 €) που επιλέξαμε, ένα ανθικό cremant από Pinot Noir και ένα Vouvray.

warehouse co2 wine bar κέντρο πλακα

Παρόλο που το μαγαζί είναι σχετικά ανοιχτό, χαρήκαμε πολύ που το κάπνισμα δεν επιτρέπεται! Η ατμόσφαιρα είναι πολύ φιλική, με τα ‘παιδιά’ να έχουν διάθεση για χιούμορ και φυσικά να εξυπηρετήσουν με τον καλύτερο τρόπο, χωρίς να είναι ‘στημένοι’, ενώ είναι και πολύ ενημερωμένοι για τα κρασιά που προτείνουν, δίνοντας πολλές πληροφορίες για αυτά! Το περιβάλλον είναι όμορφο και απλό, με ξύλο, μέταλλο και πέτρα. Μπορεί κάποιος να επιλέξει να κάτσει στο bar, στα λίγα τραπεζάκια που βρίσκονται μέσα αλλά και έξω, στα τραπεζάκια που βρίσκονται ανάμεσα στα παρτέρια.

Τι καλύτερο λοιπόν από μία ανοιξιάτικη βόλτα στο κέντρο της Αθήνας και ένα (λέμε τώρα) ποτήρι αφρώδους κρασιού! Σίγουρα το Warehouse CO2 ενδείκνυται!!

….Μαριάννα