5 κρασιά για την Τσικνοπέμπτη

Κρέας, κρέας και πάλι κρέας απαιτεί αυτή η ημέρα! Μαζί με το κρέας έχουν την τιμητική τους και τα κόκκινα κρασιά. Σας προτείνουμε λοιπόν τρία κόκκινα που θα βάζαμε εμείς, στο δικό μας τραπέζι και δύο ακόμα για τις υπόλοιπες ‘απαιτήσεις’ αυτής της ημέρας. Κρασιά που ακόμα και να δεν καταφέρετε να τα πιείτε όλα την Πέμπτη, αξίζει να τα γνωρίσετε.

Δρυόπη Ροζέ
Αν και επιμένουμε ότι η καλύτερη επιλογή για να απολαύσουμε τα κρέατα μας είναι τα κόκκινα κρασιά, θα προτείνουμε και ένα ροζέ κρασί γι΄ αυτούς που δεν απολαμβάνουν τα κόκκινα κρασιά ή για όσους θα φάνε λίγο ‘ελαφρά’ αυτή την ημέρα. Για τις σαλατούλες και τα ορεκτικά, το ροζέ θα σταθεί πολύ καλά και μπορούν να το απολαύσουν όλοι. Όταν βγουν όμως τα ψητά, θα ταιριάξει με το κοτοπουλάκι, άντε και με το χοιρινό. Με τα κόκκινα κρέατα θα ‘ζοριστεί’ πολύ.
                                                                                                                                                                                                                                         .
σπαλομπριζόλαΧίλια Χρόνια ερυθρός, Μπαραφάκα
Ένα απολαυστικό χαρμάνι Αγιωργίτικου και Cabernet Sauvignon, γεμάτο αρώματα φρούτων και γλυκών μπαχαρικών που θα συνοδεύσει τα κρεατικά σας. Κοντοσούβλια, πικάντικα λουκάνικα, πανσέτες, καπνιστές μπριζόλες και ότι άλλο βγάλει ο ψήστης.
                                                                                                                                                                       .
Μανδηλάρι, Λυραράκη
Ίσως η καλύτερη έκφραση της Μανδηλαριάς, έρχεται από την Κρήτη και το Κτήμα Λυραράκη. Μαριναρισμένα κρέατα, μπιφτέκια και γενικότερα όλα τα κόκκινα κρέατα θα βρουν έναν άψογο συνοδό.
                                                                                                                                                                                                                                           .
Κίκονες Syrah
Εξαιρετικό Syrah από την Θράκη με αρκετά πικάντικο χαρακτήρα, έχει την δομή να σταθεί επάξια δίπλα σε όλα τα κόκκινα κρέατα που θα πέσουν στην σχάρα, από παιδάκια, κεμπάπ, μοσχάρι μέχρι και μαύρο χοίρο.
                                                                                                                                                                                                                                           .
Μελιάς Παπαγιαννάκος
Ένα δροσερό λευκό γλυκό κρασί από Μαλαγουζιά για να ξεπλύνει την ‘κρεατίλα’ και να ταιριάξει με τα γλυκά που θα κλείσουν αυτό το πλούσιο, στα όρια της ‘κραιπάλης’, τραπέζι.