5 κρασιά και μια μπίρα για το Πάσχα!

Αυτές τις ημέρες θα χρειαστεί να οργανώσουμε δύο γιορτινά τραπέζια. Αυτό της Ανάστασης και τις Κυριακής του Πάσχα. Και για τα δύο τα κυρίως περιστρέφονται γύρω από τα αρνιά και τα κατσίκια, αλλά οι συνταγές είναι εντελώς διαφορετικές. Εμείς θα σας προτείνουμε τα κρασιά (και μία μπίρα) που θα θέλαμε να πιούμε εμείς.

Sauvignon Blanc Fume, Κτήμα Άλφα

Ιδανικό κρασί για την μαγειρίτσα! Η οξύτητα του κρασιού θα δέσει με την οξύτητα του αυγολέμονου (ή της ντομάτας) και την λιπαρότητα από τα εντόσθια ή το κρέας. Φυτικά αρώματα και το κρασί και το πιάτο. Πλούτος και διακριτικό βαρέλι που το κάνουν το τέλειο σύντροφο, όχι μόνο για την μαγειρίτσα και τις παραλλαγές της αλλά και για τυριά και για λευκά κρέατα (υπάρχουν και κάποιοι που δεν τρώνε την κλασική μαγειρίτσα).

Chardonnay, Ήδυσμα δρυός

Έχει την οξύτητα και τον όγκο να σταθεί επάξια δίπλα στην μαγειρίτσα ή ότι άλλο έχει το τραπέζι του Μεγάλου Σαββάτου. Το λευκό κρασί που θα μπορούσε να σας βγάλει ασπροπρόσωπους ακόμα και με το αρνάκι του Πάσχα σε περίπτωση που δεν θέλετε να πιείτε κόκκινο κρασί!

Άκρες ροζέ, Κτήμα Σκούρα

Αρωματικό και ευχάριστο ροζέ κρασί από Μοσχοφιλέρο και Αγιωργίτικο, ιδανικό για το άνοιγμα των γιορτινών τραπεζιών και για τις σαλάτες. Θα μπορούσε άνετα να συνοδεύσει την μαγειρίτσα αν δεν θέλετε λευκό κρασί αλλά και όλα τα ορεκτικά του Πασχαλινού τραπεζιού. Αν σας πιάσει η ζέστη και σας πέφτει ‘βαρύ’ το κόκκινο κρασί, πιείτε το και με το αρνάκι, αφού υπάρχει και μία ιδέα τανινών! Με λιγότερο από 6 € και βιδωτό πώμα (ούτε φελλομένα, ούτε ανοιχτήρια) μας βοηθάει να πιούμε ολόκληρα κιβώτια.

Κτήμα Κυρ Γιάννη

Το Ξινόμαυρο έχει καθιερωθεί ως ο κλασικός συνδυασμός για το αρνί είτε είναι σουβλιστό είτε στο φούρνο. Εμείς για φέτος το επιλέγουμε σε χαρμάνι με το Merlot και το Syrah (Ξινόμαυρο 50%, Merlot 30%, Syrah 20%). Θα σταθεί όμορφα και δίπλα στο κοκορέτσι ή αν το βράδυ της Ανάστασης, λιγουρευτείτε και λίγα παιδάκια ή γαρδουμπάκια.

Tempranillo Παυλίδη

Άλλο ένα ερυθρό κρασί που θεωρούμε ότι θα σταθεί επάξια δίπλα στον οβελία. Μια Ισπανική ποικιλία, σε Ελληνική ‘απόδοση’ με μαλάκες τανίνες που θα συνοδεύσει ευχάριστα και όλα τα μεζεδάκια με βάση το κρέας που θα βγουν πριν το αρνάκι, τα τυριά και τα αλλαντικά. Κάποιοι ‘γυρίζουν’ και ένα χοιρινό κοντοσούβλι, έτσι για την ποικιλία! Αυτό είναι το κρασί τους!

Yellow Donkey

Και επειδή ο καιρός τραβάει και μια μπίρα, επιλέξαμε μία ξεδιψαστική ξανθή με ελαφρά πικρή επίγευση. Για πριν, για την διάρκεια για το τέλος του τραπεζιού, για όποτε θέλετε!

…. Μαριάννα