7 ιδέες για δώρα με θέμα το κρασί!

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν! Σίγουρα δεν έχετε επιλέξει ακόμα όλα τα δώρα που θα χαρίσετε στους φίλους σας και τους αγαπημένους σας. Ένα (και παραπάνω) μπουκάλι κρασί είναι πάντα ένα όμορφο και χρήσιμο δώρο. Όμως υπάρχουν και άλλα δώρα σχετικά με το κρασί που θα εντυπωσιάσουν όσους τα χαρίσετε! Σας δίνουμε κάποιες ιδέες παρακάτω.

lenga-grape-spaLenga Grape Spa
Φυσικά καλλυντικά από προϊόντα σταφυλιού σε πανέμορφες συσκευασίες για γυναίκες και όχι μόνο! Ενυδατικές κρέμες, κρέμες προσώπου, αφρόλουτρα, γαλακτώματα, serum, scrub και άλλα αιθέρια προϊόντα από το Κτήμα Αβαντίς! Θα τα βρείτε σε κάβες που ‘σκέφτονται’ και την γυναίκα αλλά και σε επιλεγμένα φαρμακεία. Βρείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ.
.
enotria-board-gameEnotria Board Game
Το παρουσιάσαμε πριν από λίγες εβδομάδες, το αναφέρουμε ξανά γιατί το θεωρούμε ιδανικό δώρο και για τις γιορτές! Ένα επιτραπέζιο παιχνίδι με ερωτήσεις για το Ελληνικό κρασί (στα αγγλικά) που κοστίζει 35 €. Περισσότερες λεπτομέρειες εδώ.
.
.
mitareaΜε κρασί και Ελληνικά
Ένα βιβλίο μαγειρικής, από την εξαιρετική Νίκη Μηταρέα, όπου το κρασί έχει σημαντική θέση, δίνοντας πληροφορίες για ποικιλίες σταφυλιών αλλά και πως να μαγειρέψετε με κρασί! Η τιμή του είναι 17 € στα βιβλιοπωλεία, αν όμως το παραγγείλετε ηλεκτρονικά μπορεί να το βρείτε φθηνότερα. Διαβάστε περισσότερα εδώ.
.
vacu-vin-wine-setWine Set Vacu Vin
Ένα σετ κρασιού, που περιέχει μία όμορφη σαμπανιέρα (για να μένει δροσερό το κρασί σας), ένα ανοιχτήρι, μία αντλία που αφαιρεί τον αέρα από την φιάλη με τη χρήση ειδικών πωμάτων ώστε να διατηρήσετε το κρασί αν μείνει και ένα πώμα ροής για να μην λερώσετε το καλό σας κάτασπρο τραπεζομάντηλο. Το μόνο που σας λείπει τώρα είναι τα ποτήρια και το κρασί. Θα το βρείτε περίπου στα 32 – 34 €.
.
σετ ποτήρια spiegelauΣετ Δώρου 12 Ποτήρια Authentis (Spiegelau)
Μία συλλογή ποτηριών για ψαγμένους οινόφιλους που περιλαμβάνει 4 ποτήρια λευκού κρασιού, 4 ερυθρού και 4 Σαμπάνιας. Η τιμή του είναι γύρω στα 95 €. Αν έχουμε ξεφύγει σε προϋπολογισμό, μπορείτε να επιλέξετε αντίστοιχα 3 4άδες της σειράς Winelovers της Spiegelau που θα σας βγει κάτι λιγότερο από 20€ η τετράδα.
.
coravinCoravin
Μία ιδέα για όσους αντέχουν να ‘ξεφύγουν’ στην τιμή που θα εκτιμήσουν όλοι οι φίλοι του κρασιού. Το Coravin είναι ένα σύστημα που μας επιτρέπει να ‘βγάλουμε’ κρασί από ένα μπουκάλι, χωρίς να αφαιρέσουμε τον φελλό και χωρίς να πάρει οξυγόνο. Πίνουμε ένα ποτήρι από το ακριβό μας κρασί και το μπουκάλι μπορεί μετά να διατηρηθεί για πολύ καιρό στην κάβα μας αφού ουσιαστικά δεν έχει ανοιχτεί. Οι τιμές των συσκευών Coravin ξεκινούν από τα 200 €, με αυτό της φωτογραφίας να φτάνει το 350 €. Επειδή και τα ‘ανταλλακτικά-βελόνες’ κοστίζουν, δεν συμφέρει η χρήση του για καθημερινά κρασιά.
.
wine-bottle-umbrellaΟμπρέλα μπουκάλι κρασί
Μία ομπρέλα που η θήκη της και η λαβή της είναι ένα μπουκάλι κρασί, που χωράει και σε μία μέτρια τσάντα. Θα βρείτε διάφορα σχέδια σε τιμές μέχρι 15 €.

.

Είχαμε γράψει αντίστοιχο κείμενο και πριν από δύο χρόνια περίπου. Αν δεν σας καλύψαμε με τις καινούριες προτάσεις δείτε εδώ και τις προηγούμενες.