Ώρα για παιχνίδι και κρασί! Enotria Board Game!

Σας αρέσουν τα επιτραπέζια παιχνίδια? Σας αρέσει το κρασί? Τότε πως θα σας φαινόταν να τα συνδυάσετε και τα δύο μαζί? Αν βρίσκετε ωραία την ιδέα τότε πρέπει να παίξετε το Enotria!

Ο ‘ανήσυχος’  Φίλιππος Παπαδάκης γνωστός στον χώρο του κρασιού και ο Κωστής Βλασσόπουλος από τον χώρο της εστίασης (εστιατόριο ‘διά ταύτα’), δημιουργούν ένα διασκεδαστικό παιχνίδι ‘κρασιού’!

enotriaΤο enotria είναι ένα επιτραπέζιο παιχνίδι γνώσεων με ερωτήσεις σχετικές με το κρασί. Φανταστείτε κάτι σαν το trivial, που παίζεται πάνω σε ένα χάρτη της Ελλάδας. Ερωτήσεις αφορούν ποικιλίες σταφυλιών, περιοχές, ζώνες ΠΟΠ, παραγωγούς αλλά και για ετικέτες κρασιών. Περιέχει 100 κάρτες με 5 ερωτήσεις η κάθε μία με την πέμπτη να αφορά τον συνδυασμό κρασιού και φαγητού. Η πρώτη έκδοση του παιχνιδιού ήταν στα Ελληνικά. Σε αυτή την δεύτερη έκδοση οι ερωτήσεις είναι στα αγγλικά, οπότε είναι ευκαιρία να μυήσετε στο Ελληνικό κρασί και τους ξενόγλωσσους φίλους σας. Δεν χρειάζεται να μιλάτε άπταιστα Αγγλικά για να παίξετε, απλά τα βασικά.

Παίζεται από δύο έως 6 ενήλικες παίχτες. Χρειάζεται ένα τραπέζι με χώρο για να ακουμπήσετε το ταμπλό-χάρτης (και το μπουκάλι που θα ανοίξετε με τα ποτήρια σας). Ο στόχος είναι να φτάσει το πιόνι σας στην ‘Enotria’. Για να κουνηθείτε πρέπει να απαντάτε σωστά σε ερωτήσεις. Και για να κερδίσετε αφού φτάσετε στην Enotria πρέπει να απαντήσετε σωστά και στις 7 ερωτήσεις!

Είναι πρωτότυπο δώρο για φίλους, συγγενείς αλλά και για τον εαυτό σας! Γιορτές έρχονται άλλωστε! Καλέστε την παρέα σας, ανοίξτε ένα μπουκάλι Ελληνικό κρασί (μπορεί να ‘πέσει’ ερώτηση και γι’ αυτό αν είστε τυχεροί) και δοκιμάστε τις οινικές σας γνώσεις παίζοντας.

Η συσκευασία του είναι λιτή, ελαφριά και οικολογική από σκληρό χαρτόνι. Η τιμή του είναι  35€ και θα το βρείτε σε πολλές ενημερωμένες κάβες αλλά και σε κάποια επισκέψιμα οινοποιεία!