Τα Κρητικά κρασιά στην Αθήνα – 30 Οκτωβρίου

Οι Οινοποιοί της Κρήτης έρχονται για 6η χρονιά στην Αθήνα για το ετήσιο ραντεβού τους με το κοινό της πρωτεύουσας. Τα «ΟιΝοτικά» όπως ονομάζεται η έκθεση του κρητικού κρασιού τα λάβει χώρα τη Δευτέρα 30 Οκτωβρίου στο ξενοδοχείο Athenaeum InterContinental, στη Λ. Συγγρού.

30 Οινοποιεία από όλη την Κρήτη μεταφέρουν στις αποσκευές τους 11 γηγενείς ποικιλίες, 7 ζώνες ΠΟΠ και 6 ζώνες ΠΓΕ  και σας προσκαλούν να μυηθείτε στα μοναδικά αρώματα του Βιδιανού, του Λιάτικου, του Ρωμέικου, της Βηλάνας και πολλών ακόμα πρεσβευτών του Κρητικού αμπελώνα. Περισσότερες από 300 ετικέτες θα είναι διαθέσιμες προς δοκιμή για τους επισκέπτες.

Γενικές πληροφορίες

Ωράριο έκθεσης: 11:00 – 20:00

Τιμές προπώλησης:

  • 8 ευρώ μειωμένο κόστος εισιτηρίου για αγορά μέχρι τις 24 Οκτωβρίου
  • 10 ευρώ για αγορά από τις 25 έως και τις 30 Οκτωβρίου
  • 6 ευρώ φοιτητικό εισιτήριο (με επίδειξη της φοιτητικής τους ταυτότητας κατά την είσοδο)

Για ηλεκτρονική προπώληση εισιτηρίων: https://www.more.com/happenings/athensoinotika23/

Το εισιτήριο περιλαμβάνει το αναμνηστικό ποτήρι γευσιγνωσίας μαζί με το σημειωματάριο γευσιγνωσίας.

——–

Η εξωστρέφεια των κρητικών οινοποιείων συνεχίστηκε δυναμικά και το 2023, αφού πραγματοποιήθηκαν πολλές δράσεις προβολής και προώθησης με διοργανώσεις εντός και εκτός συνόρων:

ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΟΙΝΙΚΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ

Τα οινοποιεία της Κρήτης έδωσαν το παρόν σε σημαντικές οινικές διοργανώσεις όπως οι εκθέσεις PROWEIN, London Wine Fair και Οινόραμα, διαδίδοντας το ποιοτικό κρητικό κρασί στο διεθνές κοινό, αλλά και στους έλληνες επαγγελματίες και οινόφιλους. Παράλληλα, συνεχίστηκαν οι πολύ επιτυχημένες εκθέσεις κρητικού οίνου «ΟιΝοτικά» στην Κρήτη (στο Ηράκλειο και στα Χανιά) και στην Κύπρο, με σημαντική ανταπόκριση τόσο των επαγγελματιών του κλάδου, όσο και των οινόφιλων. Μία σπουδαία στιγμή του 2023 αποτέλεσε και η συνεργασία με το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου για την εκδήλωση «Αμπελουργός», όπου οι επισκέπτες περιηγήθηκαν σε 23 εκθέματα οίνου στους «Δρόμους του κρασιού στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου».

ΤΑΞΙΔΙΑ ΓΝΩΡΙΜΙΑΣ ΞΕΝΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ

Στο πλαίσιο προώθησης και προβολής της Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης «Κρήτη», σημαντικοί επαγγελματίες του οίνου και δημοσιογράφοι από τις Η.Π.Α. και το Ηνωμένο Βασίλειο επισκέφτηκαν το νησί και περιηγήθηκαν σε οινοποιεία, αμπελώνες και σημεία πολιτιστικής κληρονομιάς. Ο στόχος των δράσεων είναι η ακόμα μεγαλύτερη προσέλκυση ξένων επαγγελματιών στη διάδοση του κρητικού κρασιού παγκοσμίως. Την Κρήτη επισκέφθηκαν επίσης 30 οινοχόοι από Ευρωπαϊκά εστιατόρια με αστέρια Michelin, αλλά και η διεθνούς φήμης συγγραφέας Julia Harding MW, η οποία είχε την ευκαιρία να γνωρίσει όλο το εύρος του Κρητικού Αμπελώνα.

Περισσότερες πληροφορίες και σχετικό υλικό θα βρείτε στα social media (Facebook & Instagram) και στην ιστοσελίδα www.winesofcrete.gr