Έκθεση Λιθογραφιών στο Κτήμα Σκούρα για τις Μεγάλες Μέρες Νεμέας 2021

Μεγάλες Μέρες Νεμέας 2021 στο Κτήμα Σκούρα

Έκθεση Λιθογραφιών για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821

 

Το Κτήμα Σκούρα ανοίγει τις πόρτες του στις 4 και 5 Σεπτεμβρίου και μας υποδέχεται, όπως πάντα, για να γεμίσουμε τα ποτήρια σας με γεύση και εμπειρία, με αφορμή τις Μεγάλες μέρες της Νεμέας.

Συνεχίζοντας το Κτήμα Σκούρα να τιμά τα 200 χρόνια της Επανάστασης του 1821 με την έκδοση της επετειακής φιάλης 21, φιλοξενεί μια εξαιρετική  έκθεση με Λιθογραφίες της Επανάστασης από την συλλογή του Πέτρου Βέργου, ιδρυτή του μακροβιότερου οίκου Δημοπρασιών της Ελλάδας «Βέργος». Η συλλογή περιλαμβάνει λιθογραφίες οι οποίες χωρίζονται θεματικά σε προσωπογραφίες αλλά και σκηνές από την κορύφωση της Επανάστασης. Επίσης, στην έκθεση θα εκθέτεται και ένα έργο του γνωστού εικαστικού Μηνά Μαυρικάκη, εμπνευσμένο από την Ελληνική Επανάσταση όπου έχει προβληθεί σε διαφορά μουσεία της χώρας. Η έκθεση θα ξεκινήσει επίσημα τις Μεγάλες Μέρες Νεμέας και θα είναι διαθέσιμη για το κοινό όλο τον Σεπτέμβριο.

Κατά τη διάρκεια των Μεγάλων Ημερών της Νεμέας το οινοποιείο θα είναι διαθέσιμο για να υποδεχτεί το κοινό από τις 10:00 το πρωί μέχρι και τις 19:00 το απόγευμα χωρίς κρατήσεις.

Τα μέτρα υγειονομικής προστασίας θα τηρηθούν με απόλυτη προσοχή γι’ αυτό και οι γευσιγνωσίες θα πραγματοποιηθούν στον εξωτερικό χώρο του οινοποιείου. Και τις δύο μέρες θα γίνονται γευσιγνωσίες κρασιού και ξεναγήσεις, ενώ θα διατεθούν προς δοκιμή και κάποιες φιάλες από παλαιότερες εσοδείες για τα κρασιά Μέγας Οίνος, Dum Vinum Sperum, Fleva, Salto, PortesMerlot που επιλέχθηκαν προσωπικά από την οικογένεια Σκούρα.

Υπάρχει καλύτερος τρόπος για να περάσουμε το Σαββατοκύριακο από το να απολαύσουμε κρασιά και τέχνη?

Δείτε το πρόγραμμα όλων των εκδηλώσεων για την γιορτή του Αγιωργίτικου εδώ!