Πίνουμε κρασί & βλέπουμε κρασί στο Netflix!

Ποιος θα το πίστευε πέρυσι τέτοια εποχή ότι θα είμαστε για δεύτερη φορά σε lock down. Όσο δύσκολο και αν είναι θα προσαρμοστούμε και θα βρούμε τρόπους να το περάσουμε όσο πιο ευχάριστα γίνεται! Το κρασί είναι ένα προϊόν που όταν το απολαμβάνουμε υπεύθυνα μπορεί να μας φτιάξει την διάθεση. Το ίδιο και οι ταινίες και οι σειρές! Τι θα λέγατε να συνδυάζαμε αυτές τις δύο αγαπημένες μας συνήθειες? Τι μπορεί άλλωστε να κάνει μία ωραία ταινία ακόμα πιο απολαυστική? Εκτός από την ιδανική παρέα, σίγουρα ένα ποτήρι κρασί! Πόσοι την άνοιξη δεν περάσαμε αρκετές ώρες βλέποντας netflix? Είδατε ταινίες για το κρασί? Ή μάλλον ήπιατε κρασί βλέποντας τους πρωταγωνιστές να απολαμβάνουν κρασί?

Ας δούμε μερικές προτάσεις που βρίσκουμε στο Netflix και βασίζονται στο κρασί ή βλέπουμε τους πρωταγωνιστές να το απολαμβάνουν. Ταινίες και σειρές για όλα τα γούστα, γι΄ αυτούς που θέλουν να δουν ένα ντοκιμαντέρ αλλά και γι’ αυτούς που θέλουν κάτι ανάλαφρο και χιουμοριστικό!

Uncorked – O οινοχόος

Ένας νεαρός νιώθει διχασμένος ανάμεσα στο όνειρο του να γίνει master sommelier και τις προσδοκίες του πατέρα του να αναλάβει το οικογενειακό εστιατόριο. Το όνειρο, τα διλλήματα, η προσπάθεια, οι απογοητεύσεις, οι χαρές αλλά και πολλές γευσιγνωσίες, ποτήρια και κρασιά! Χαλαρή ταινία με το κρασί στο επίκεντρο! Πάρτε ανοιχτήρι, ένα μπουκάλι κρασί, ένα ποτήρι και απολαύστε βλέποντας την προσπάθεια του πρωταγωνιστή να γίνει οινοχόος.

Sour Grapes (Ξινά σταφύλια)

Εδώ μιλάμε για ένα ντοκιμαντέρ με θέμα την ιστορία του μεγαλύτερου απατεώνα κρασιού που έχει καταδικαστεί ποτέ στις ΗΠΑ, εξαπατώντας επενδυτές εκατομμυρίων. Ο Rudy Kurniawan πουλούσε ‘πλαστές’ φιάλες κορυφαίων και πανάκριβων κρασιών από την Βουργουνδία και το Μπορντό. Το ντοκιμαντέρ ξεδιπλώνει το τρόπο που ο Kurniawan έγινε γνωστός στους συλλέκτες κρασιού στην Νέα Υόρκη αλλά και το μέγεθος της απάτης που μοιάζει απίστευτη. Βλέποντας το θα θέλετε να ανασύρετε το πιο ακριβό κρασί που έχετε στην κάβα σας για να το απολαύσετε.

Wine Country – Οίνος ευφραίνει φιλία

Ας δούμε και μία ανάλαφρη κωμωδία. Μία ταινία που δεν αφορά αποκλειστικά το κρασί αλλά είναι η ιστορία μίας παρέας γυναικών που αποφασίζει να γιορτάσει τα γενέθλια μίας εξ’ αυτών με πολύ κρασί στη Νάπα. Λεπτό προς λεπτό, το τέλεια οργανωμένο ταξίδι τους παίρνει την κάτω βόλτα. Θα βοηθήσει άραγε το κρασί να διατηρηθεί η φιλία τους? Δεν είναι ταινία για όσκαρ αλλά διαδραματίζεται ανάμεσα στους αμπελώνες της Napa Valley.

Emily in Paris

Στo δημοφιλές Emily in Paris – το συστήνουμε σε όλες μας τις φίλες –  βλέπουμε σχεδόν σε κάθε επεισόδιο και ένα ποτήρι ή μπουκάλι κρασί! Η Emily, η πρωταγωνίστρια μετακομίζει για ένα χρόνο στο Παρίσι για δουλειά και εκεί ξεκινάει η περιπέτεια. Σε ένα επεισόδιο η Emily περνάει ένα σαββατοκύριακο στο Chateau μιας φίλης της που παράγει σαμπάνια στην Καμπανία. Αλλά και στα υπόλοιπα επεισόδια βλέπουμε την Emily και την παρέα της να απολαμβάνουν το κρασί! Δεν έχει άμεση σχέση με το κρασί, ούτε η πλοκή περιστρέφεται γύρω από αυτό αλλά είναι μία ευχάριστη σειρά καραντίνας! Και είναι σίγουρο ότι θα μας κάνει να θέλουμε να πιούμε ένα ποτήρι κρασί  βλέποντας τα 10 μικρά επεισόδια!

Υπάρχουν ακόμα πολλές ταινίες και κυρίως ντοκιμαντέρ που μπορούμε να δούμε εκτός Netflix (ή τουλάχιστον δεν προβάλλονται στο Ελληνικό Netflix) απολαμβάνοντας τα αγαπημένα μας κρασιά! Somm, Somm: Into the Bottle, Red Obsession, Bottle Shock, Prohibition, Decanted, A Year in Champagne, Sideways, You Will Be My Son.

Σκεφτόμασταν τώρα ποια είναι τα κατάλληλα κρασιά για να απολαύσουμε μία ταινία ανεξαρτήτου περιεχομένου! Η απάντηση είναι αυτά που μας αρέσουν! Εξαρτάται βέβαια και από το αν θα τα απολαύσουμε σκέτα ή με φαγητό ή κάποιο συνοδευτικό. Αν τα πιούμε σκέτα προτείνουμε ευκολόπιοτα φρουτώδη κρασιά με μαλακές τανίνες στην περίπτωση των κόκκινων. Να φτιάξουμε και ποπ κορν? Καλύτερα όχι! Υπάρχουν τόσα άλλα εδέσματα που θα συνοδεύσουν την ταινία και το κρασί μας. Αλλαντικά, τυράκια, σουβλάκια, πίτσες, κινέζικο, μεξικάνικο, σούσι είναι μερικά από αυτά για να συνοδεύσουμε το κρασί μας όσο θα βλέπουμε Netflix!!!