Τι πίνουμε με φιλετάκια χοιρινά με κρέμα γάλακτος

Ένα συστατικό που πολλοί προτιμούν στην μαγειρική τους και κυρίως όσοι δεν φοβούνται τα extra λιπαρά, είναι η κρέμα γάλακτος. Το πιάτο λοιπόν αφορά χοιρινά φιλέτα στο τηγάνι, με κρέμα γάλακτος και επειδή θέλουμε λίγες θερμίδες ακόμα θα βάλουμε λίγη παρμεζάνα και θα σερβίρουμε με ρύζι.

Τα υλικά του πιάτου λοιπόν είναι χοιρινό κρέας που ανήκει στην κατηγορία των λευκών κρεάτων, κρέμα γάλακτος με γλυκιά γεύση, λιπαρότητα και κρεμμώδη υφή, παρμεζάνα με αλμυρή γεύση και ρύζι που ως αμυλούχο προϊόν δεν παίζει σημαντικό ρόλο στην επιλογή του κρασιού, αφού εδώ αποτελεί το συνοδευτικό.

Άρα θέλουμε ένα πλούσιο κρασί με ζωηρή οξύτητα, κρεμμώδη υφή και κατά προτίμηση λευκό. Οι πιο κατάλληλες ποικιλίες θεωρούμε πως είναι το Chardonnay ή το Viognier περασμένα από βαρέλι. Αν επιμείνουμε Ελληνικά μια καλή ιδέα είναι ένα επίσης βαρελάτο Βιδιανό.

Το ροζέ κρασί επίσης είναι μια εναλλακτική και αν έχει και μια γλυκιά επίγευση ακόμα καλύτερα για να δέσει με την γλυκιά γεύση της κρέμας.

Για όσους προτιμούν το κόκκινο κρασί, αν και δεν το προτείνουμε γιατί οι τανίνες δεν αντιδρούν καλά με την κρέμα γάλακτος, χρειαζόμαστε κρασιά που θα είναι αρκετά γλυκόπιοτα, με οξύτητα και χωρίς πολλές τανίνες, όπως ο συνδυασμός των Corvina, Molinara, Rondinela και το γνωστό Valpolicella Ripasso από την Βόρεια Ιταλία.

Και συγκεκριμένες προτάσεις!

– Coma Berenices Κτήμα Mερκούρη (Ελλάδα)
– Chardonnay Κτήμα Κατσαρός (Ελλάδα)
– Mersault Drouhin (Γαλλία)
– Chardonnay, Heggies (Αυστραλία)
– Βιδιανό Ιππόδρομος, Λυραράκης (Ελλάδα)
– Ίαμα ροζέ, Βρυνιώτη (Ελλάδα)
– Κτήμα Θεόπετρα ροζέ (Ελλάδα)
– Valpolicella Ripasso Zonin (Ιταλία)