Η ισχύς εν τη ενώσει στη Central Wine Fair!

Τρεις σπουδαίες οινοπαραγωγικές περιοχές, η Αττική, η Στερεά Ελλάδα και η Θεσσαλία ενώνουν τις δυνάμεις τους, σε μια εκδήλωση γευσιγνωσίας! Δυναμική και ενωτική, η Central Wine Fair θα φιλοξενήσει τις ιστορίες 43 οινοποιών από τις πλαγιές του Ολύμπου μέχρι και το Σούνιο, στην αίθουσα Τερψιχόρη του ξενοδοχείου Hilton Athens, στις 8 Δεκεμβρίου 2019.

Όλα τα ‘αστέρια’ της Αττικής, της Στερεάς Ελλάδας και της Θεσσαλίας θα είναι στη Central Wine Fair, με όλα τους τα κρασιά, τις πρώτες εμφιαλώσεις του νέου τους τρύγου αλλά και σπάνιες οινοποιήσεις και καινούριες προτάσεις. Οι τρεις αυτές περιοχές αποτελούν την «καρδιά» της ηπειρωτικής Ελλάδας με μεγάλη δυναμική, παθιασμένους και ταλαντούχους οινοποιούς και μεγάλο εύρος διαφορετικών στυλ κρασιών από αυτόχθονες και διεθνείς ποικιλίες.

Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί από ένα πολύ ενδιαφέρoν master class με τον Γιάννη Καρακάση MW και θέμα: Αττική-Στερεά Ελλάδα-Θεσσαλία: Οι αυτόχθονες ποικιλίες και το μέλλον τους.

Ο εκπαιδευτικός οργανισμός W.S.P.C., του οποίου ηγείται ο Κωνσταντίνος Λαζαράκης MW και φέτος γιορτάζει τα 15 χρόνια λειτουργίας του, θα οργανώσει έξυπνα παιχνίδια  προσκαλώντας το κοινό να τεστάρει τις γνώσεις αλλά και τις δυνάμεις του στην τυφλή γευστική δοκιμή. Οι νικητές θα μπουν σε κλήρωση για να κερδίσουν μοναδικά δώρα.

H Central Wine Fair θα ανοίξει τις πόρτες της στις 11:00 για τους επαγγελματίες και στις 14:00 για τους οινόφιλους και θα διαρκέσει μέχρι τις 19:00. Η είσοδος είναι ελεύθερη για επαγγελματίες του κλάδου (απαραίτητη είναι η επίδειξη επαγγελματική κάρτας) ενώ το εισιτήριο εισόδου για τους οινόφιλους είναι 5,0€ με δώρο αναμνηστικό ποτήρι γευσιγνωσίας. Το κόστος για την συμμετοχή στο master class με τον Γιάννη Καρακάση MW είναι 20,00 € και οι δηλώσεις συμμετοχής μπορούν να αποσταλούν στο centralwinefair@gmail.com.

Συμμετέχουν οι παραγωγοί:

– Αττική:

ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ ΑΓΓΕΛΟΥ, AΩΤΟΝ, STAMATIS WINES, ΚΕΛΛΑΡΙ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ, ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΦΡΑΓΚΟΥ, PAPAGIANNIS WINERY, ΚΤΗΜΑ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΑΚΟY, GIKAS WINERY, ΜΙΚΡΟΟΙΝΟΠΟΙΙΑ ΜΥΛΩΝΑΣ, ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΓΕΩΡΓΑ, ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΝΙΚΟΛΟΥ, KTHMA ΔΑΒΑΡΗ, ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ ΜΑΡΚΟΥ, KTHMA ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ, LIEPOYRIS WINERY, TSOYRIS WINES, ΚΤΗΜΑ ΣΤΡΟΦΙΛΙΑ, ΚΤΗΜΑ Γ ΚΟΚΟΤΟΥ, ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ Γ. ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ, ΟΙΝΟΤΡΙΑ ΓΗ

– Στερεά Ελλάδα:

ΚΤΗΜΑ ΧΑΤΖΗΜΙΧΑΛΗ, ΚΤΗΜΑ ΜΟΥΣΩΝ, ΚΤΗΜΑ ΑΒΑΝΤΙΣ, CELLAR, ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΑΚΡΙΩΤΟΥ, ΚΤΗΜΑ ΠΕΤΡΗΕΣΣΑ, ΚΤΗΜΑ ΒΡΥΝΙΩΤΗ, ΚΤΗΜΑ ΠΑΠΟΥΤΣΗ, ΚΤΗΜΑ ΚΑΡΑΔΗΜΟΥ, SAMARTZIS ESTATE WINES, ΘΗΒΑΙΚΗ ΓΗ, ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ ΑΓΑΤΣΑ, ΚΤΗΜΑ ΑΡΓΥΡΙΟΥ, ΤΖΙΒΑΝΗΣ, ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΛΥΚΟΣ, ΚΥΚΛΟΙ ΟΙΝΟΥ, LOST LAKE DISTILLERY, SPYROPOULOS FAMILY

-Θεσσαλία:

KTHMA ΖΑΦΕΙΡΑΚΗ, KTHMA ΘΕΟΠΕΤΡΑ, ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ, ΚΤΗΜΑ ΜΙΓΑΣ, ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΚΑΡΑΜΗΤΡΟΥ, ΤΣΙΛΙΛΗΣ

H εκδήλωση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Χορηγοί της εκδήλωσης είναι οι: Κοροπούλης, Cork Hellas – Αφοί Κοκκαλίδη, Metalux,  Elias Valavanis, Label Press SA. και Gr Inox. Την εκδήλωση στηρίζουν οι: ΒΙΟΚΥΤ και Νερά Δίρφυς.

Χορηγοί επικοινωνίας είναι οι: Οινοχόος, AgroNews, WineTrails, D-Files, AllΑboutWine, GreekCellarκαι Winetuned.

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για τους παραγωγούς που συμμετέχουν στο https://www.facebook.com/events/2531777150437938/

Τα hashtagsτης εκδήλωσης είναι: #centralwinefair2019 #centralwinefair