Τι κρασί θα πιούμε με σουπιές με σπανάκι

Οι σουπιές με  σπανάκι, δεν είναι το πιο δημοφιλές φαγητό, έχει όμως την τιμητική σου τους ανοιξιάτικους μήνες και σε περιόδους νηστείας. Οπότε αρκετοί μέσα στην Μεγάλη Εβδομάδα, είτε νηστεύουμε είτε όχι, θα το τιμήσουμε. Θα πιούμε μόνο ούζα και τσίπουρα ή θα μπορούσαμε να το συνοδεύουμε και με κρασί?

Η απλή κλασική συνταγή περιλαμβάνει τις σουπιές, το σπανάκι, κρεμμυδάκι, φρέσκα μυρωδικά όπως ο άνηθος και ντομάτα.

Η σουπιά από μόνη της δεν θα ταιριάξει καλά με τις τανίνες των ερυθρών κρασιών οπότε οι επιλογές μας είναι ανάμεσα σε λευκά και ροζέ κρασιά.

Ψάχνουμε για ένα κρασί με οξύτητα για να ‘δέσει’ με την οξύτητα της ντομάτας, αρωματικό για να ισορροπήσει τον αρωματικό χαρακτήρα του πιάτου και ίσως φυτικές γεύσεις για να ταιριάξουν με το σπανάκι. Σίγουρα ένα Sauvignon Blanc έχει όλα αυτά τα χαρακτηριστικά είτε είναι δεξαμενής είτε ‘βαρελάτο’, ακόμα και σε χαρμάνι. Δοκιμάσαμε το πιάτο και με ένα χαρμάνι Μαλαγουζιάς με Ασύρτικου (το Ασύρτικο τονίζει την οξύτητα της Μαλαγουζιάς) και μας πήγε πολύ καλά ο συνδυασμός. Αν η όρεξη σας τραβάει ροζέ κρασί σας το συστήνουμε ανεπιφύλακτα, ψάξτε όμως ένα ξηρό, με σχετικά υψηλή οξύτητα, από Ελληνικές ποικιλίες ή από Νότια Γαλλία.

Και οι επιλογές μας:

Sauvignon Blanc Αβαντίς
Sauvignon Blanc Greywacke
Sauvignon Fume, Κτήμα Άλφα
Ίαμα λευκό Βρυνιώτης
Thema λευκός Παυλίδη
Sun Rose, Κτήμα Γράμψα
Whispering Angel rose