Βάκχες! Μία διαφορετική εκδήλωση κρασιού

Οι Βάκχες είναι μια μουσική γιορτή κρασιού. Έλληνες παραγωγοί με κοινό παρανομαστή την οινική τους φιλοσοφία, το πάθος για το αμπέλι, την αποτύπωση του terroir της περιοχής τους στο κρασί και την ελάχιστη δυνατή παρέμβαση στην καλλιέργεια και την οινοποίηση θα βρίσκονται στο Ρομάντσο, την Παρασκευή 1η Μαρτίου μαζί με τα κρασιά τους από τις 12.00 έως τις 20.00 στον Ισόγειο χώρο. Ταυτόχρονα στον ίδιο χώρο θα πραγματοποιηθούν live acts από σημαντικούς εκπροσώπους της αθηναϊκής εναλλακτικής μουσικής σκηνής.

Οι Βάκχες είναι αποτέλεσμα της επιθυμίας μιας ομάδας ανθρώπων να επικοινωνήσουν τι σημαίνει το κρασί για τους ίδιους. Έτσι για πρώτη φορά μια έκθεση κρασιού συνυπάρχει με μουσικά live acts σε ένα χώρο που δεν θυμίζει σε τίποτα σαλόνι. Προέκυψαν από την κοινή μας ανάγκη να συγκεράσουμε δυο μεγάλες μας αγάπες: τη μουσική και το κρασί. Θέλουμε να μοιραστούμε τη συγκίνηση που νιώθει κανείς όταν απολαμβάνει ένα καλό κρασί ενώ ταυτόχρονα ακούει ένα ωραίο μουσικό κομμάτι και να δείξουμε ότι δεν χρειάζεται να είναι κανείς επαγγελματίας για να εκτιμήσει και να απολαύσει ένα διαφορετικό κρασί. Οι Βάκχες αποσκοπούμε να είναι ένα δρώμενο όπως το κρασί ˙ απλό, αυθεντικό και ανεπιτήδευτο.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, οι επισκέπτες μπορούν να κινούνται ελεύθερα στους χώρους της εκδήλωσης με το αντίτιμο της εισόδου (10€). Θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν προσωπικά τους παραγωγούς των συνολικά δεκατεσσάρων οινοποιείων που συμμετέχουν στην εκδήλωση να μάθουν όλες τις πληροφορίες και τις ιστορίες πίσω από την ετικέτα για τα κρασιά που θα δοκιμάσουν. Όλο αυτό υπό τους μουσικούς ήχους των Larry Gus, Anatolian Weapons, Tfatfy, Venus Volcanism.

Ταυτόχρονα στον Υπόγειο όροφο θα πραγματοποιηθούν συζητήσεις με διακεκριμένους επαγγελματίες από το χώρο του κρασιού. Ο καθένας θα μας μιλήσει για το κρασί από τη δική του οπτική, του οινοποιού, του sommelier, του εμπόρου ή του δημοσιογράφου οίνου.

Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με party που θα ακολουθήσει μετά τις 20.00 στο Υπόγειο του Ρομάντσο με τους: Andreas Palmer & The Prudence Tapes

Τα οινοποιεία που συμμετέχουν: Κρασιά Σκλάβου, Κρασιά Πετρακόπουλου, Τετράμυθος, Oenos Nature, Κτήμα Ζαφειράκη, Κτήμα Τάτση, Κτήμα Καρανίκα, Αμπελώνες Θυμιόπουλου, Οινοποιείο Δαλαμάρα, Ανατολικός, Οινοποιείο Γκαραλής, X-Bourgo, Οικογένεια Γεώργα, The Knack Project.

Εισηγητές:
13.30-14.00 Ευρυβιάδης Σκλάβος Περικλής Τάτσης
15.00-15.30 Γιώργος Μιχελής (Οίνοσεντ) / Μιχάλης Παπατσίμπας (Materia Prima)
16.30 -17.00 Παναγιώτης Παπαγιαννόπουλος (Τετράμυθος) / Ηλίας Αναγνωσταράς (Becky Wasserman & Co).
18.00-18.30 Δημήτρης Κούμανης (Heteroclito) / Γιώργος Ιωαννίδης (Oenos Nature)