Κάτι τρέχει στα δυτικά @ Wine Up

Το Wine up είναι ένα νέο wine bar που σερβίρει μόνο Ελληνικά κρασιά, στην Πετρούπολη!

Δημιουργοί του είναι η Ιωάννα Δρακωνάκη και ο υιός της Λάμπρος Πετρόπουλος. Η Ιωάννα δραστηριοποιείται στον χώρο του κρασιού από το 1992. Το 1997 ανοίγει ένα κατάστημα λιανικής όπου πουλάει μόνο ελληνικά κρασιά και αποστάγματα. Αυτό το καλοκαίρι, με το ‘νέο αίμα’ στο τιμόνι ανοίγουν το Wineup, έναν χώρο που λειτουργεί σαν wineshop και wine bar ταυτόχρονα.

wineupΟ χώρος είναι μοντέρνος και λιτός με ‘παλέτες’ για τραπέζια. Η λίστα περιλαμβάνει 50 ετικέτες κρασιών και αποσταγμάτων από μικρούς παραγωγούς, τα οποία σερβίρονται και στο ποτήρι σε τιμές που ξεκινούν από τα 2,5 €. Επιπλέον, υπάρχει ένας μικρός κατάλογος με κρύα πιάτα που μπορούν να συνοδεύσουν το κρασί μας, από ποικιλίες τυριών και αλλαντικών, σαλάτες με καπαρόφυλλα, ντοματίνια και μανούρι, μέχρι και μπρουσκέτες με γκοργκοντζόλα, καπνιστό χοιρινό και σύκο. Στο wineshop η ποικιλία είναι πολύ μεγαλύτερη και περιλαμβάνει κρασιά από πάρα πολλούς Έλληνες παραγωγούς.

Σύντομα θα ξεκινήσει μία σειρά γευσιγνωσιών, ενώ θα φιλοξενηθούν αρκετοί παραγωγοί που θα παρουσιάζουν τα κρασιά τους στο κοινό, με σκοπό την προβολή του ελληνικού αμπελώνα.

Το Wineup βρίσκεται στην Πετρούπολη, Ελευθερίου Βενιζέλου 86. Είναι ανοιχτά κάθε μέρα από τις 10:00 – 15:00 και 18:00 – 2:00. Τηλ για κρατήσεις: 2105741747