Μοσχαράκι κοκκινιστό με χοντρό μακαρόνι & κρασί

Πέρασε το πρώτο Σαββατοκύριακο με περιορισμό λόγω κορονοιού. Μαγειρέψαμε, ήπιαμε με σύνεση, κάναμε χιούμορ, μιλήσαμε τηλεφωνικά με φίλους που είχαμε καιρό να τα πούμε, φτιάξαμε ντουλάπες, είδαμε ταινία, παρακολουθήσαμε τα social media και άλλα πολλά! Μείναμε σπίτι δηλαδή και δεν περάσαμε άσχημα! Έτσι θα συνεχίσουμε όσοι δεν πρέπει να βγούμε από το σπίτι για να πάμε στις δουλειές μας!

Είχαμε και χρόνο να γράψουμε για το κρασί και το φαγητό! Και συγκεκριμένα για ένα αγαπημένο ελληνικό φαγητό, το μοσχαράκι κοκκινιστό με χοντρό μακαρόνι που μαγειρέψαμε για το Σαββατόβραδο και απολαύσαμε με κρασί!

Ένα κιλό μοσχάρι, μία φρέσκια ντοματούλα και λίγο πελτέ, λάδι, δύο μέτρια κρεμμύδια, ένα καρότο, φρέσκο πιπέρι, αλάτι, ένα ξυλαράκι κανέλα και 3 ώρες σιγομαγείρεμα λέει η δική μας συνταγή. Απλή και νόστιμη! Μακαρόνια Ν2 με βούτυρο και τριμμένη γραβιέρα για να ολοκληρωθεί το σκηνικό. Ας δούμε με τι κρασιά μπορούμε να συνοδεύσουμε αυτό το αγαπημένο πιάτο.

Εμείς αυτή την φορά το συνοδεύσαμε με την Νάουσα Παλιοκαλιά Δαλαμάρα από την χρονιά του 2007 και ήταν πολύ καλός ο συνδυασμός! Η οξύτητα του Ξινόμαυρου ταίριαξε με την οξύτητα που δίνει η ντομάτα, ενώ και το μοσχάρι δεν άφησε τις τανίνες (που είχαν μαλακώσει αρκετά) του κρασιού να μονοπωλήσουν. Ψάξτε λοιπόν στην κάβα σας! Δεν μπορεί όλο και κάποιo ώριμo Ξινόμαυρο θα βρείτε! Αν όμως δεν βρείτε δεν πειράζει! Υπάρχουν πολλές ακόμα επιλογές.

Για αυτό το τοματένιο πιάτο σας προτείνουμε να επιλέξετε κόκκινα κρασιά με παραπάνω από μέτρια οξύτητα, που στηρίζουν την γοητεία τους στην κομψότητα και όχι στο υψηλό αλκοόλ και τον πλούτο. Η Λημνιώνα είναι μία ποικιλία με αρκετή οξύτητα που έχουμε βάλει πολλές φορές δίπλα σε κοκκινιστά κρέατα και έχει δέσει πολύ όμορφα. Το ίδιο και η Μαυροδάφνη αλλά και το Αγιωργίτικο. Αν θέλετε να δοκιμάσετε διεθνείς ποικιλίες αναζητήστε ένα Pinot Noir αλλά και ένα Sangiovese!

Και 5 συγκεκριμένες προτάσεις εκτός από τον Παλιοκαλιά που ήδη αναφέραμε:

Lexis Νεμέα, Αμπελώνες Ζαχαριά

Λημνιώνα, Ζαφειράκη

Thesis 3, Οινοποιείο Τρουπή

Bourgogne Rouge, Louis Jadot

Chianti Classico Riserva, Capanelle