Οι Βάκχες 2.0. στο Ρομάντσο

Οι Βάκχες, η «διονυσιακή» μουσική οινική γιορτή με τον αυθεντικό χαρακτήρα, επιστρέφουν μετά από δύο χρόνια απουσίας, το Σάββατο 12 Μαρτίου 2022 στο Ρομάντσο, στο κέντρο της Αθήνας. Οι ΒΚΧΣ είναι μια ξεχωριστή και ανεπιτήδευτη προσέγγιση πάνω στο κρασί. Είναι μια προτροπή για όλους να αφεθούν ελεύθεροι, να γευτούν, να θαυμάσουν έργα τέχνης, να ανακαλύψουν καινούργια ακούσματα και να αφήσουν τον Βάκχο να τους συνεπάρει.

Από τις 11:00 έως τις 20:00 25 παραγωγοί θα παρουσιάσουν τα κρασιά τους παράλληλα με διάφορα καλλιτεχικά δρώμενα και από τις 20:00 μέχρι τα ξημερώματα θα ακολουθήσει πάρτυ με Dj Sets, Live και Pop up Wine Bar.

Η φύση της εκδήλωσης

25 αγαπημένα ελληνικά οινοποιεία με κοινή φιλοσοφία την αγάπη για το αμπέλι, τις ήπιες παρεμβάσεις και την πιστή έκφραση της έννοιας του “terroir” συμμετέχουν στις φετινές ΒΚΧΣ 2. 0 και πλαισιώνονται από μερικούς από τους πιο σημαντικούς μουσικούς της εναλλακτικής σκηνής. Οι ΒΚΧΣ είναι μια μεγάλη γιορτή κρασιού και μουσικής που θέλει να μεταδώσει το πάθος, την αγάπη και το ελεύθερο πνεύμα των παραγωγών και των μουσικών που συμμετέχουν στη φετινή εκδήλωση.

Οι παραγωγοί

Σκλάβος – Τάτσης – SantOrOenosNatureDomaine de Kalathas – Τετράμυθος – Πετρακόπουλος–Καρανίκας – Ζαφειράκης – Άκρα Χρυσός – Μαλίχιν – Αφιανές – The Knack Project– Μαρκοβίτης – Δαλαμάρας – Τζήκας – Κοντογιάννης – Πάτοινος – Ενδοχώρα – Καρίμαλης – Κοντοζήσης – Γεώργας – Θαλασσινός – Γκαράλης – XBourgo

Το πρόγραμμα

11:00 – 20:00: Οινική έκθεση, Έκθεση ζωγραφικής, Dj-sets, Θεματική ομιλία, Feyrouz bites

Κατά τη διάρκεια της οινικής έκθεσης οι επισκέπτες μπορούν να κινούνται ελεύθερα  στους τρεις διαφορετικούς χώρους που φιλοξενούν τους παραγωγούς, με το αντίτιμο της εισόδου. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα υπάρχει θεματική ομιλία για τις Βάκχες του Ευριπίδη και όχι μόνο από τη θεατρολόγο Έλλη Γαβριήλ (12:30-13:00), ενώ θα απολαμβάνουμε μια σειρά από djsets στο κεντρικό stage του Ρομάντσου. Στον πρώτο όροφο θα εκτεθούν πίνακες ζωγραφικής που έχουν φιλοτεχνηθεί αποκλειστικά για τις ΒΚΧΣ από σπουδαίους καλλιτέχνες όπως οι: Γιάννης Τζερμιάς, Πάρις Χαβιάρας, Στεφανία Μπρέγιαννη και Άγγελος Σπάρταλης.

Επίσης, η εξαιρετική ομάδα του Feyrouz θα βρίσκεται στο αίθριο του πρώτου ορόφου προσφέροντας από τη 13:00 μέχρι τις19:00 ένα grab bite μενού αποκλειστικά για τις Βάκχες, με κλασικές αλλά και αγαπημένες χορτοφαγικές γαστρονομικές επιλογές που συνδυάζουν μεσογειακές και ανατολίτικες γεύσεις.

20:00- ξημερώματα: Live bands, Dj sets, Pop-Up wine bar και After Party 

Στο party που θα ακολουθήσει της έκθεσης η ομάδα των Βακχών θα έχει επιμεληθεί μια οινική λίστα για το popup bar που θα βρίσκεται στο χώρο τουmain stage(20:00-02:00). Εκεί θα μπορούν να δοκιμάσουν όλοι οι επισκέπτες(έναντι μικρού αντιτίμου) ποτήρια με μερικά από τα αγαπημένα κρασιά της εκδήλωσης.

Οι μουσικοί: 

  • 13:00-16:00 Katia (djset)
  • 16:00-18:00 Teranga Beat (dj-set) 
  • 18:00-19:00 Jan Van Angelopoulos (live) 
  • 19:00-21:00 Teranga Beat (dj-set) 
  • 21:00-22:00 Veslemes (live) 
  • 22:00-23:00 Mazoha (live) 

After party 

  • Blue Lagoon (dj set)
  • Noda Pappa (dj set)

Εισιτήρια:

  • 15€ με προπώληση στον σύνδεσμο: https://bit.ly/3gK66lU
  • 20€ στο ταμείο της έκθεσης

Περισσότερες πληροφορίες: https://bacchae.gr/