Τα 25άρια λικέρ Καρδάση!

Στην πρόσφατη έκθεση, Ελληνικό Απόσταγμα 2017, είχαμε την ευκαιρία εκτός από τα κλασικά και ήδη γνωστά και αγαπημένα προϊόντα να ανακαλύψουμε και να δοκιμάσουμε και κάποιες νέες προτάσεις.

Ανάμεσα σε αυτά που ξεχωρίσαμε, ήταν τα δύο νέα λικεράκια της Οικογένειας Καρδάση μας τα ’25άρια’. Ο Καρδάσης, βρίσκεται στην περιοχή του Τυρνάβου και είναι γνωστός για τα τσίπουρα που παράγει, αλλά όπως φαίνεται, θα μας κάνει να μιλάμε και για τα ‘25άρια’ του. Το ’25’ ‘έρχεται’ από τα 25 χρόνια λειτουργίας (1991 – 2016) και δημιουργίας των αποσταγμάτων Καρδάση αλλά και από τους 25 αλκοολικούς βαθμούς των λικέρ. Το ένα αρκετά γνώριμο ηδύποτο, αφού πρόκειται για μία μαστίχα αλλά εδώ γευτήκαμε μία μοντέρνα εκδοχή. Το δεύτερο είναι ένα λικέρ βοτάνων, από αυτά που τώρα ξεκινούν να τραβούν την προσοχή μας.

Το ‘μ’ όπως λέγεται το λικέρ μαστίχας, παράγεται από το δάκρυ του σχίνου από τα πασίγνωστα και μοναδικά δέντρα στην νότια Χίο. Το χρώμα του είναι κρυστάλλινο, με πλούσια γλυκιά γεύση που δεν ‘λιγώνει’. Στο άρωμα η μαστίχα συνοδεύεται διακριτικά από νότες γλυκόριζας αλλά και μια αίσθηση δροσιάς από τις νύξεις των εσπεριδοειδών. Απολαύστε την παγωμένη ή δημιουργήστε ευφάνταστα κοκτέιλ.

Το ‘β’ είναι ένα εξαιρετικό βοτανικό λικέρ που παράγεται από την εκχύλιση, αρωματικών βοτάνων, σπόρων και καρπών. Ανήκει στην κατηγορία των χωνευτικών λικέρ και έχει ιδιαίτερη πικρόγλυκη γεύση. Το χρώμα του είναι καφέ σοκολατένιο και το άρωμα του αρκετά έντονο αλλά ταυτόχρονα κομψό. Ανάμεσα στα αρώματα εντοπίσαμε φασκόμηλο, γλυκόριζα, γαρίφαλο, κανέλα, φλούδες εσπεριδοειδών και χαμομήλι. Η γεύση του είναι αρχικά γλυκιά, που δίνει σιγά σιγά την θέση της στα πικρά στοιχεία, αφήνοντας μία ευχάριστη πικρή επίγευση. Προτιμήστε το παγωμένο, με μία φλούδα πορτοκαλιού ή σε κοκτέιλ!

Πιείτε σαν απεριτίφ ένα ποτηράκι ‘μ’ και κλείστε το δείπνο σας με ένα ποτηράκι ‘β’!

Θα βρείτε και τα δύο λικεράκια σε δύο πανέμορφα μπουκάλια 500ml σε τιμή γύρω στα 14,0 €.