Το Μοσχοφίλερο στο επίκεντρο του Villa Incognito για την ημέρα οινοτουρισμού

Την Κυριακή 14 Νοεμβρίου γιορτάζεται η παγκόσμια ημέρα οινοτουρισμού! Πολλά οινοποιεία σε όλη την χώρα έχουν ανοιχτές τις πόρτες τους από τις 11:00 – 17:00 για να φιλοξενήσουν του οινόφιλους. Ανάμεσα σε αυτά και δύο οινοποιεία στην Μαντινεία το Κτήμα Τσέλεπου (https://tselepos.gr) που βρίσκεται στις Ρίζες Τεγέας και το Κτήμα Τρουπή (https://www.troupiswinery.gr) στην Φτέρη.

Η Μαντινεία, η γη του Μοσχοφίλερου, είναι μία περιοχή που θα μπορούσαμε να επισκεφθούμε, πόσο μάλλον όταν έχουμε την δυνατότητα να απολαύσουμε ένα υπέροχο μενού βασισμένο σε αυτή την αγαπημένη ποικιλία. Αυτό που ετοίμασε η Υακίνθη Τυροβολά στο Villa Incognito αφιερωμένο στην παγκόσμια ημέρα οινοτουρισμού. Ένα μενού 6 πιάτων, συνδυασμένο υπέροχα με τις διαφορετικές εκφάνσεις του Μοσχοφίλερου, από όλο το εύρος του τοπικού αμπελώνα.

Ηλιοβασίλεμα στους αμπελώνες του Κτήματος Τσέλεπου

Η Τρίπολη εκτός από θαυμάσια κρασιά μπορεί να καυχιέται ότι διαθέτει ένα από τα καλύτερα εστιατόρια εκτός Αττικής, το Villa Incognito. Ο Σωτήρης Κούρος και η Υακίνθη Τυροβολά μαγειρεύουν με παραδοσιακά υλικά αναδυκνύοντας την τοπική γαστρονομία με μία μοντέρνα οπτική. Προσπαθούν να βαδίζουν στο δρόμο της αναζήτησης ντόπιων και εποχικών πρώτων υλών ώστε να διατηρούν τη μαγειρική ταυτότητα του τόπου τους ακμαία και ζωντανή. Δίπλα σε όλα αυτά μπαίνει με πολύ όμορφο τρόπο και το κρασί! Η λίστα του εστιατόριου είναι ένα σχεδόν ολόκληρο βιβλίο! Μπορεί να περιλαμβάνει κρασιά από όλον τον κόσμο που έχει επιλέξει η Υακίνθη (είναι και πολύ καλή οινοχόος), όμως δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στα κρασιά της Αρκαδίας.

Ας βάλουμε λοιπόν στο πρόγραμμα μας μία επίσκεψη στα οινοποιεία της Μαντινείας και να την συνδυάσουμε με ένα ωραίο γεύμα στο Villa Incognito! Το δίδυμο Αρκαδικό κρασί-Villa Incognito είναι αχτύπητο!

To μενού και τα κρασιά:

Πατατοσαλάτα με καπνιστή πέστροφα Καστορείου

Amalia Brut 2017 , Kτήμα Τσέλεπου

Πίτα με πράσα, φέτα Τριπόλεως μυρώνια και καυκαλήθρες

Μαντινεία 2017, Οινοποιεία Μποσινάκη

Λαχανοντολμάδες

Blanc de Gris 2020, Kτήμα Τσέλεπου

Χοιρινό με Σέλινο

Thesis, 2017 Οινοποιείο Τρουπή

Τραχανάς με Ζυγούρι

Xmf 17 Kτήμα Τσέλεπου

Μηλόπιτα με τοπικά μήλα Delicius Πιλαφά

Sweet Route ,Οινοποιείο Τρουπή

Τιμή 35€ / άτομο . Σερβιριζόμενο ανά 2 άτομα. 

Διεύθυνση Villa Incognito:
Τάσου Σεχιώτη 43 & Δεληγιάννη 1 
Τρίπολη 22100
Τηλ: 2710222111 | 6984113354