ταραμοσαλάτα, κρασί, καθαρά Δευτέρα

5 προτάσεις για την Καθαρά Δευτέρα

Μπορεί ένα τραπέζι από το οποίο απουσιάζει το κρέας, το ψάρι και το τυρί να είναι πλούσιο? Αυτό της Καθαράς Δευτέρας είναι γεμάτο μεζεδάκια που ‘φωνάζουν’ Ελλάδα. Η ταραμοσαλάτα, τα τουρσιά, τα όσπρια, τα θαλασσινά και ο χαλβάς έχουν την τιμητική τους. Τι θα πιούμε με όλα αυτά τα πεντανόστιμα καλούδια? 3 λευκά κρασιά, ένα τσίπουρο και ένα ούζο για να διαλέξετε!

Καθαρά Δευτέρα, Τσίπουρο, ούζο, κρασίΡομπόλα Gentilini

Η υψηλή οξύτητα της Ρομπόλας, το μέτριο σώμα της και τα ευχάριστα αρώματα φρούτων την φέρνουν στο σαρακοστιανό μας τραπέζι. Εδώ ίσως το καλύτερο δείγμα αυτής της ποικιλίας. Όλα τα τηγανητά μεζεδάκια, όπως καλαμαράκια και μύδια, και τα όστρακα θα βρουν τον σύντροφο τους.

Σαντορίνη Vassaltis Vineyards

Ένα απολαυστικό Ασύρτικο με όλα αυτά τα χαρακτηριστικά που έχουν κάνει την ποικιλία πασίγνωστη σε όλο τον κόσμο. Βάλτε την δίπλα σε όλα τα θαλασσινά που θα ψήσετε στην σχάρα, την φάβα και όλα τα μαγειρευτά θαλασσινά με ντομάτα όπως οι σουπιές με σπανάκι και το σαγανάκι γαρίδας.

Ρετσίνα, Άωτον

Τα διακριτικά αρώματα της ρετσίνας συνδυάζονται αρμονικά με αυτά των φρούτων και των βότανων με αρκετή δροσιά στο στόμα και αρκετές νότες πεύκου στο τελείωμα. Θα σταθεί επάξια δίπλα στην ταραμοσαλάτα, τα όσπρια και όλα τα υπόλοιπα μεζεδάκια της Καθαράς Δευτέρας.

καθαρά δευτέρσ, κρασί τσίπουροΤσίπουρο Ηδονικό χωρίς Γλυκάνισο.

Ένα τσιπουράκι είναι απαραίτητο για το Σαρακοστιανό τράπεζι. Ταιριάζει με όλα τα εδέσματα, ακόμα και με αυτά που τα κρασιά τα βρίσκουν ‘σκούρα’ όπως το ξιδάτο χταπόδι, τα τουρσιά και οι ελιές. Επιλέγουμε τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο, γιατί έτσι κι αλλιώς το τραπέζι αυτό είναι γεμάτο αρώματα.

Ούζο Veto 42%, Ποτοποιία Σπέντζας

Ένα ουζάκι για όσους τους αρέσουν τα αρώματα γλυκάνισου και η απαλή γλυκιά γεύση. Από 100% απόσταξη ένα εξαιρετικό ούζο, μικρής παραγωγής. Πιείτε το με ότι βρείτε στο τραπέζι. Ακόμα και με τον χαλβά!

Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν στο Αιόλου 68.