Πήγαμε στο ολοκαίνουριο Mouton και περάσαμε φανταστικά!

Βράδυ Παρασκευής, επισκεφθήκαμε το ολοκαίνουριο wine bar Mouton που άνοιξε τις πόρτες του τέλος Νοέμβρη, στην Ξενοκράτους 21 στο Κολωνάκι. Ανεβήκαμε τα σκαλάκια και βρεθήκαμε μέσα σε ένα πανέμορφο μαγαζί με ωραία διακόσμηση. Το ξύλο, οι πέτρινοι τοίχοι και οι πολυέλαιοι δημιουργούν ένα καλαίσθητο περιβάλλον, ενώ ο όμορφος και κομψός στολισμός το κάνουν ακόμα πιο ζεστό και παραμυθένιο. Η ευγένεια και το χαμόγελο, αν και κρυμμένο κάτω από την μάσκα, ξεχείλιζε στους ανθρώπους που συναντήσαμε εκεί. Το φαγητό πραγματικά νόστιμο! Είχαμε καιρό να ευχαριστηθούμε τόσο πολύ το φαγητό και να μην βρούμε έστω και ένα μέτριο πιάτο.

Η λίστα των κρασιών όπως και η διαχείριση της σάλας φέρει την υπογραφή του Γιάννη Βαγενά, ενώ το μενού επιμελείται ο Γιώργος Σπανός. Ανάμεσα σε 300 κρασιά που φυλάσσονται στο όμορφο κελάρι του bar, μπορεί να επιλέξει οι επισκέπτης με τα 20 από αυτά να διατίθενται και σε ποτήρι. Οι προτάσεις καλύπτουν όλο το φάσμα του παγκόσμιου αλλά και του Ελληνικού αμπελώνα και διαφορετικά εύρη τιμών. Με μια γρήγορη ματιά τα κρασιά ξεκινούσαν από τα 28 ευρώ και έφταναν μέχρι κάποιες εκατοντάδες ευρώ. Μπορεί να συνοδεύσει κανείς τα κρασιά διαλέγοντας ανάμεσα σε 16 αλμυρά και wine friendly πιάτα ,ενώ μπορεί  να ολοκληρώσει την εμπειρία του στο Mouton Bar a Vin με δύο γλυκά επιδόρπια.

Εμείς ξεκινήσαμε με μία φιάλη αφρώδους κρασιού, την Amalia Vintage Τσέλεπος 2016 παρέα με ένα πλατό αλλαντικών και τυριών και ένα καρπάτσιο φιλέτο μοσχάρι, περιμένοντας να έρθει ο τρίτος της παρέας που είχε αργήσει λιγάκι. Στην συνέχεια απολαύσαμε foie gras και τα beef patties που είναι φανταστικά μικρά μπεργκεράκια και στο τέλος (όσον αφορά τα αλμυρά) τα κανελόνια με μοσχαρίσια μάγουλα και γραβιέρα και ένα φιλέτο με σάλτσα κρασιού και μανιτάρια shimeji. Εντωμεταξύ το αφρώδες τελείωσε αρκετά γρήγορα και περάσαμε στο Ypsilon Αγιωργίτικο, μιας και συναντήσαμε εκεί τυχαία τον Πάνο Παπαγιανακόπουλο, δημιουργό του κρασιού. Δύο γλυκά μία σοκολάτα με φρούτα του δάσους και μία φανταστική crèmebrulle ήρθαν και έκλεισαν μία πολύ ωραία εμπειρία.

Το Mouton δεν είναι το wine bar που μπορείς να πιείς δύο ποτήρια κρασί και να τσιμπήσεις κάτι πληρώνοντας μόνο 15-20€ το άτομο, χρειάζονται λίγα χρήματα παραπάνω. Όμως μπορούμε να πούμε ότι τα αξίζει. Η πιο οικονομική φιάλη κρασιού είναι στα 28 ευρώ και το πλατό αλλαντικών τυριών στα 21, οπότε φτάνουν δύο άτομα πολύ εύκολα στα 50€.

Η νέα άφιξη στο ‘οινικό’ κολωνάκι είναι πολύ ενδιαφέρουσα. Το mouton είναι ένα wine bar – εστιατόριο, με service που γνωρίζει το κρασί  και σας το συστήνουμε ανεπιφύλακτα!