Ούτε ΠΟΠ Μαντινεία, ούτε ΠΟΠ Νεμέα! ΠΟΠ Σαντορίνη 2014, Τσέλεπου!

Σαντορίνη Τσέλεπου με όστρακαΜετά την Μαντινεία και την Νεμέα, ο Γιάννης Τσέλεπος και στην Σαντορίνη! Εκεί συναντάει την Οικογένεια Χρυσού και μαζί δημιουργούν ένα νέο κρασί..το ΠΟΠ Σαντορίνη! Αναρωτιόμαστε εάν θα τον δούμε και στην Νάουσα κάποια στιγμή…

Το νέο κρασί λοιπόν προέρχεται από ιδιόκτητους αμπελώνες 120 στρεμμάτων που βρίσκονται στις περιοχές Εμπορείο, Ακρωτήρι και Πύργος. Η στρεμματική απόδοση των ‘παλιών’ αμπελώνων είναι μόλις 140 κιλά σταφύλι το στρέμμα. Σκοπός του Γιάννη Τσέλεπου και των συνεργατών του είναι να αναβιώσουν και να αξιοποιήσουν σταδιακά (5-7 χρόνια) τους αμπελώνες της Οικογένειας Χρυσού ώστε ψάρι καπνιστόνα δίνουν 400 κιλά/στρέμμα. Στόχος είναι η παραγωγή μιας premium Σαντορίνης όπως πιστεύει ο ίδιος ότι θα έπρεπε να «χαρακτηρίζονται» οι Σαντορίνες!

Ο τρύγος του Ασύρτικου πραγματοποιήθηκε στα μέσα Αυγούστου και παρήχθησαν συνολικά 12.500 φιάλες για την χρονιά του 2014. Τον Γιάννη Τσέλεπο πλαισιώνουν σε αυτή την προσπάθεια, γνωστά ονόματα στην οινοποίηση και την αμπελουργία, όπως ο Θάνος Φακορέλης, ο Νίκος Πελεκάνος και η Έλλη Τετζεράκη.

ταραμοσαλάταΤο κρασί έχει μέτριο λεμονοπράσινο χρώμα με την ένταση των αρωμάτων, λόγω της νεότητας του να είναι ακόμα μέτρια. Αρώματα εσπεριδοειδών, πράσινου μήλου, ορυκτών και ψωμιού ξεχωρίζουν τόσο στην μύτη όσο και στο στόμα. Γεμάτο στο στόμα με υψηλή οξύτητα που ισορροπεί με το αλκοόλ και φρεσκάδα στο τελείωμα.

γαύρος μαρινάτοςΤο δοκιμάσαμε και ταίριαζε αρμονικά με ωμά όστρακα, μαριναρισμένα και καπνιστά ψάρια και ταραμοσαλάτα!

Αν δεν ανυπομονείτε να το δοκιμάσετε δώστε του λίγο χρόνο ακόμα να εξελιχθεί!

Η προτεινόμενη τιμή λιανικής είναι 18.00€