Σκλάβα, Κυδωνίτσα και Μαλαγουζιά!!

Όχι ένα, ούτε δύο αλλά τρία καινούρια λευκά κρασιά από γηγενείς ποικιλίες, είναι οι νέες προτάσεις από τους Αμπελώνες Ζαχαριά!

Οι αμπελώνες Ζαχαριά δραστηριοποιούνται στην Νεμέα από το 1960! Πειραματίζονται τόσο με ελληνικές όσο και διεθνείς ποικιλίες. Παράγονται περίπου 20 ετικέτες κρασιών με τις τρεις νέες δημιουργίες να είναι μονοποικιλιακά λευκά κρασιά από τρεις Ελληνικές ποικιλίες.

Η Σκλάβα, μια σπάνια λευκή ποικιλία που καλλιεργείται σε πολύ μικρές εκτάσεις στην Πελοπόννησο και κυρίως στην Αργολίδα και την Κορινθία! Το κτήμα Ζαχαριά προσπαθεί να αναβιώσει και να αξιοποιήσει αυτή την ποικιλία, καλλιεργώντας περίπου 15 στρέμματα με την ποικιλία. Πρόκειται για το μοναδικό εμφιαλωμένο ποικιλιακό κρασί από Σκλάβα. Η Κυδωνίτσα που αρχίζει να κερδίζει μερίδιο στους αμπελώνες της Πελοποννήσου και ιδιαίτερα της Λακωνίας από όπου και προέρχεται. Εδώ θα δούμε πως εκφράζεται η ποικιλία σε αμπελώνες της Νεμέας! Και ‘τριτώνει’ το καλό με την Μαλαγουζιά, την ντίβα πια όλου του Ελληνικού αμπελώνα!!

αμπελώνες ζαχαριάΣκλάβα 2014

Αρώματα λεμονιού, αχλαδιού και βοτάνων. Μέτριο στο στόμα με μέτρια οξύτητα και φρεσκάδα στην επίγευση.

Κυδωνίτσα 2014

Αρώματα κυδωνιού, κίτρου και φλούδας εσπεριδοειδών. Σχετικά ελαφρύ στο στόμα με διακριτική οξύτητα και ‘κυδωνάτη’ επίγευση.

Μαλαγουζιά 2014

Αρώματα ώριμων εσπεριδοειδών και ροδάκινου με νότες φυτικότητας. Ισορροπημένο και ευχάριστο στο στόμα με μέτρια οξύτητα και απαλό τελείωμα.

Και τα τρία κρασιά είναι δροσερά, ιδανικά κρασιά για το καλοκαίρι. Συνδυάστε τα με ελαφριά καλοκαιρινά φαγητά όπως τα λαδερά, φρέσκιες σαλάτες και θαλασσινά!

Οι τιμές τους είναι αρκετά προσιτές με πολύ καλή σχέση τιμής ποιότητας : 7.30 € η Σκλάβα και 6.80 € η Κυδωνίτσα και η Μαλαγουζιά.