Άσπρο Βότσαλο 2014

άσπρο βότσαλοΈνα κρασί με το όνομα άσπρο βότσαλο, δεν θα μπορούσε παρά να προέρχεται από κάποιο ελληνικό νησί! Πρόκειται για το νέο κρασί του συνεταιρισμού της Σάμου! Ο συνεταιρισμός της Σάμου συγκαταλέγεται ανάμεσα στους καλύτερους συνεταιρισμούς όχι μόνο της Ελλάδος αλλά και όλης της Ευρώπης. Φημίζεται για τα γλυκά κρασιά ΠΟΠ Σάμος που παράγει, το νέο όμως κρασί είναι ένα ημίξηρο λευκό που το όνομα του μας ταξιδεύει σε αμμουδιές, παραλίες και μας θυμίζει καλοκαιρινές διακοπές!

Κάπως έτσι, ανάλαφρο, είναι και το στυλ του κρασιού! Ευχάριστα αρώματα τριαντάφυλλου, λεμονανθών, κίτρου και ροδάκινου. Ελαφρύ στο στόμα με 12% αλκοόλ, αισθητή γλυκύτητα, οξύτητα που δροσίζει και φρουτώδες τελείωμα!

Είναι ιδανικό κρασί για παραλία και για ζεστά βράδια! Πίνεται σκέτο σαν απεριτίφ, συνοδεύει ευχάριστα φρούτα αλλά και δροσερές σαλάτες, πικάντικα πιάτα ασιατικής κουζίνας και ελαφριά, καλοκαιρινά μεζεδάκια. Το πώμα του είναι βιδωτό, οπότε δεν χρειάζεστε ανοιχτήρι για να το απολαύσετε!

Παράγεται από 100% Μοσχάτο Άσπρο, την ποικιλία που κατακλύζει το νησί της Σάμου και οινοποιείται αποκλειστικά σε ανοξείδωτες δεξαμενές.

Το κρασί φέρει την ένδειξη ΠΓΕ Αιγαίο πέλαγος και η τιμή του είναι περίπου € 7,0.