Ντρούμο 2014, Κυρ Γιάννη

Το κτήμα Κυρ Γιάννη δεν σταματά να πειραματίζεται και να μας κρατάει ‘ζεστούς’ με καινούρια προϊόντα! Η νέα πρόταση αφορά ένα μονοποικιλιακό, single vineyard, Sauvignon Blanc από το Αμύνταιο.

Το ‘Ντρούμο’ είναι το όνομα του αμπελοτοπιού από όπου προέρχεται το κρασί! Ο αμπελώνας φυτεύτηκε πριν από 25 χρόνια περίπου, από τον Γιάννη Μπουτάρη στο οροπέδιο του Αμυνταίου, καθιστώντας τον έναν από τους παλαιότερους αμπελώνες Sauvignon Blanc στην Ελλάδα!

ντρούμοΗ διαδικασία παραγωγής περιλαμβάνει, προζυμωτική εκχύλιση, ζύμωση σε χαμηλές θερμοκρασίες και μετά παραμονή με τις λεπτές οινολάσπες για 3-5 μήνες με συχνό batonnage.

Κρασί με φινέτσα αλλά και ένταση! Αρώματα τροπικών και πράσινων φρούτων όπως ακτινίδιο, μάνγκο, ροδάκινο και πράσινο μήλο, σπαραγγιού και πιπεριάς, ζύμης και με διακριτικές ανθικές νότες! Πλούσιο στο στόμα, με ‘γαργαλιστική’ οξύτητα, φρεσκάδα και μακρύ λιπαρό τελείωμα! Ένα τυπικό Sauvignon Blanc που δεν έχει να ζηλέψει πολλά πράγματα από τα μεγάλα κρασιά του Λίγηρα! Είναι από τα Sauvignon Blanc που πιστεύουμε ότι θα εξελιχθούν για τα επόμενα 3-4 χρόνια!

Ιδανικός συνδυασμός για πιάτα με σάλτσες φρέσκιας ντομάτας, ζυμαρικά και ριζότο με λαχανικά, ντολμαδάκια, γεμιστά, λιπαρά ψάρια, γαρίδες και κατσικίσια τυριά.

Όμορφη, μοντέρνα και ταυτόχρονα λιτή εμφάνιση, σε φιάλη Βουργουνδίας. Το κρασί φέρει την ένδειξη ΠΓΕ Φλώρινα και η τιμή του είναι περίπου 19 – 21 €.